Νέο Symbian, Nokia dual core το 2012 και πραγματικό zoom στην κάμερα

by Stefanos Kofopoulos • On 15-12-2010 • AT 9:50 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Εκτός Symbian ο browser, dual core Nokia κινητά το 2012 και πραγματικό zoom στην κάμερα

Η Nokia φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στο άμεσο μέλλον και τους επόμενους μήνες. Να περιμένετε νέο update για τα κινητά Symbian που θα βελτιώνει το interface του browser, κάπου εκεί στις αρχές του 2011. Η συνέχεια θα περιέχει την απομάκρυνση του browser από το λειτουργικό και την εγκατάσταση ως εφαρμογή, κάποια στιγμή το 3ο ή 4ο τρίμηνο του 2011. Η Nokia θέλει να αναβαθμίσει συνεχώς τον browser χωρίς να περιμένει βελτιώσεις ή αλλαγές σε ολόκληρο το λειτουργικό. Οι χρήστες θα κατεβάζουν updates όπως συμβαίνει με άλλες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας την λειτουργία των αυτόματων ενημερώσεων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 θα έχουν καλύτερες επιδόσεις αφού την ίδια περίοδο η Νokia σκοπεύει να αλλάξει και το user interface στο ίδιο το Symbian.

Η συνέχεια του σχεδίου περιλαμβάνει επεξεργαστές στο 1GHz στα μέσα του 2011 και περισσότερο μνήμη στην GPU που αναλαμβάνει την διαχείριση των γραφικών του Symbian. Αν όλα προχωρήσουν ομαλά, στο τέλος του 2011 ή αρχές του 2012 η Nokia θα παρουσιάσει τα πρώτα dual core κινητά και θα προσθέσει την δυνατότητα για οπτικό zoom όπως ακριβώς συμβαίνει στις κάμερες σήμερα. Αν το Symbian αντέξει όλες αυτές τις αλλαγές, αν το MeeGo θα λάβει μέρος στο παιχνίδι του hardware και αν η Nokia καταφέρει να σταθεί αντάξια απέναντι στον ανταγωνισμό μένει να το δούμε. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα από το 2011.

Διαβάστε το αναλυτικό review για το Nokia N8, δείτε φωτογραφίες από την κάμερα των 12 megapixel και παρακολουθήστε το unboxing του Nokia N8 με Ελληνικό Symbian, τα καλώδια USB και HDMI κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο γιγαντας ξυπνα; θελω κινητο με οπτικο τωρα!!!!!!1

 2. Πείτε με παρανοϊκό αλλά το γεγονός ότι το ovi store δεν ερχεται προεγκατεστημένο και ότι ο browser θα ανεξαρτητοποιηθεί μοιάζει να έχει να κάνει και με φόβο αντιμονοπωλιακών νόμων.
  Μήπως η ΕΕ κινηθεί εναντίον των εταιρειών που προσφέρουν αποκλειστικά ένα browser με το λειτουργικό τους, όπως παλαιότερα με τη microsoft?
  Το ότι η Nokia έχει καλές σχέσεις με την ΕΕ το ξέρουμε ήδη.

  • Δεν νομίζω.. η αλλαγή με τον browser γίνεται ώστε να καταφέρουν να σερβίρουν περισσότερα updates σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερο μέγεθος. Δεν χρειάζεται να περιμένεις firmware update για να αναβαθμίσεις τον browser μαζί με το Symbian, θα κάνεις update μόνο το app και τέλος. Έτσι θα πάνε ταχύτητα σε καλύτερη υλοποίηση για υποστήριξη της HTML5 άρα και web apps μαζί με ό,τι άλλο θέλουν να βάλουν. Επιπλέον θα χρησιμοποιήσουν Qt και μόνο και θα ξεκολλήσουν ένα κομμάτι του κώδικα από το firmware του Symbian.

 3. Μπα δε με πειθεις. Μάλλον η συνωμοσία ΕΕ-Νοκια έχει φτάσει και στο pestaola:)))

  • Δες το slide 22 για να καταλάβεις τι σκέφτομαι και γιατί βολεύει την Nokia να βγάλει τον browser σε ξεχωριστό app.

Top

Show Buttons
Hide Buttons