Η Broadcom αποσύρει το ενδιαφέρον της για εξαγορά της Qualcomm

by George Polyzos • On 14-03-2018 • AT 3:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Μετά από αρκετές παλινδρομήσεις το σίριαλ εξαγοράς της Qualcomm από την Broadcom έληξε μάλλον άδοξα με την δεύτερη να ανακοινώνει επίσημα ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για εξαγορά.

Είχε προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα το ουσιαστικό μπλοκάρισμα της εξαγοράς από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εγείροντας θέματα εθνικής ασφάλειας μιας και η Broadcom έχει την έδρα της στην Σιγκαπούρη. Η απόφαση αυτή του Λευκού Οίκου πάρθηκε μετά από επιστολή της Επιτροπής Ελέγχου Επενδύσεων στην οποία τονίζονταν οι κίνδυνοι σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας αν η Qualcomm περνούσε κάτω από τον έλεγχο μίας ξένης εταιρείας.

Παράλληλα, η Broadcom απέσυρε το ενδιαφέρον της και για την προοπτική πρότασης νέων μελών για το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας. Παρόλα αυτά η εταιρεία θα συνεχίσει την εφαρμογή του πλάνου της για δραστηριοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Reuters, το διοικητικό συμβούλιο της Broadcom συνεδρίασε αργά το βράδυ της Τρίτης για να επισημοποιήσει τα σχέδια μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στις ΗΠΑ, μία κίνηση ετήσιου κόστους περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε επίπεδο φορολογίας. Η κίνηση αυτή θα επέτρεπε στην εταιρεία από την Σιγκαπούρη να πραγματοποιεί ευκολότερα εξαγορές εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, χωρίς να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου Επενδύσεων Εξωτερικού (CFIUS).

Ωστόσο, η επιστολή από την CFIUS και η τελική απόφαση του Λευκού Οίκου ανέτρεψαν τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons