Διευρύνεται το ευρυζωνικό χάσμα στην Ε.Ε

by Stefanos Kofopoulos • On 16-10-2007 • AT 8:20 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

broadband

Ευρωπαϊκές χώρες “είναι πρωτοπόρες παγκοσμίως όσον αφορά την ευρυζωνική σύνδεση, αυξάνεται το χάσμα μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις, όπως προκύπτει από έκθεση που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”. Κύρια μορφή broadband σύνδεσης στην Ευρώπη είναι η τεχνολογία DSL με περίπου 72,5 εκατ. συνδέσεις και ακολουθούν η καλωδιακή και η οπτική ίνα έως την κατοικία, ο ασύρματος τοπικός βρόχος, με περίπου 17,7 εκατ. γραμμές συνολικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό που επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη των συνδέσεων DSL “επιβραδύνθηκε κατά 6,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2006. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση της κατάταξης στον αριθμό ευρυζωνικών συνδέσεων ανά χώρα στην Ε.Ε”. Το άρθρο της Καθημερινής έχει ακόμα περισσότερα νούμερα και λεπτομέρειες όπως και τις δηλώσεις της αρμόδιας κοινοτικής Επιτρόπου για τις τηλεπικοινωνίες, κα Viviane Reding που λέει ότι “Είναι, ωστόσο, απαράδεκτο το γεγονός ότι αυξάνεται το χάσμα μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες και αυτών με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τώρα δράση ώστε να τακτοποιήσει τα του οίκου της όσον αφορά τις ευρυζωνικές επικοινωνίες. Πρόκειται να διατυπώσω συγκεκριμένες προτάσεις επ’ αυτού στο πλαίσιο της δέσμης μεταρρυθμίσεων των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες, που πρόκειται υποβάλουμε το Νοέμβριο”.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Την οπτική ίνα γιατί μας την έβαλες βρε Titana; Για να μας δείξεις πως είναι το μέσο από το οποίο περνάει το πραγματικό broadband;! :-)

    Γιατί μας πικραίνεις έτσι βρε παιδί;!

    Έβαλες και ακριβή μάρκα! R&M! :-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons