Η Britannica κατεβάζει ρολά στο έντυπο, μόνο ψηφιακές εκδόσεις πλέον

by Stefanos Kofopoulos • On 14-03-2012 • AT 3:54 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ

Η Britannica κατεβάζει ρολά στο έντυπο, μόνο ψηφιακές εκδόσεις πλέον

Με ιστορία δυόμιση αιώνων, η εγκυκλοπαίδεια Britannica διακόπτει την παραγωγή στην έντυπη έκδοση. Η σκληρή πραγματικότητα του 21ου αιώνα, ο ανταγωνισμός από την Wikipedia, η άμεση ανανέωση του internet και η άβολη κατασκευή της εγκυκλοπαίδειας είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που η Britannica θα συνεχίσει το εξαιρετικό της έργο αλλά θα εστιάσει περισσότερο στο online κομμάτι και το εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία, πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα. Αν έχετε τόμους της εγκυκλοπαίδειας Britannica στο σπίτι γνωρίζετε πλέον ότι έχουν συλλεκτική αξία. Όταν τα εγγόνια σας θα ρωτάνε πως ήταν η ζωή πριν τα tablets η απάντηση θα είναι ένα νεύμα στο ράφι με την Britannica.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχω την εγκυκλοπαίδεια στη βιβλιοθήκη μου και πράγματι τη χρησιμοποιούσα στα σχολικά μου χρόνια, σε εργασίες κυρίως πάνω στη λογοτεχνία κτλ.
  Αναγνωρίζω τη συλλεκτική, πλέον, αξία, όπως και το βεληνεκές μιας τέτοιας εγκυκλοπαίδειας, αλλά 61 τόμοι, σε συνδυασμό με το ότι δεν την ανοίγω πλέον και το ότι ο χώρος είναι πολύτιμος και απαραίτητος για τα νέα βιβλία που θα έρθουν, με κάνει να θέλω να τη στριμώξω κάπου στην αποθήκη… :-(

  • Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα όπως και η αδυναμία άμεσης ενημέρωσης του περιεχομένου. Ο κόσμος ήταν διαφορετικός πριν από 30-40 χρόνια. Τώρα όλα κινούνται πολύ πιο γρήγορα και η φύση της Britannica την άφηνε πίσω

   • Πραγματικά Τιτάνα, η εγκυκλοπαίδια ήταν ενα συμπαθητικό μέσο για κάποιες “σταθερές” σχετικά μετάβλητες πληροφορίες.
    Πια όμως όταν όλα τρέχουν τόσο γρήγορα, η αναλογική τους υπόσταση θέτει πολλούς περιορισμούς.

   • Είναι κάτι αντίστοιχο με τα SMS, όπως λέει και το αντίστοιχο άρθρο παραπάνω και ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά με βιβλία που παρέχουν γνώση. Αυτό που με “φοβίζει” είναι ότι θεωρητικά, αν καταρρεύσει ο ηλεκτρονικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια, μέσω ενός παγκόσμιου blackout -λέμε τώρα- ένα τεράστιο ποσό γνώσης θα χαθεί και αυτό, αφού πλέον όλο και περισσότεροι ερευνητές και επιστήμονες έχουν στραφεί στην ηλεκτρονική γραφή. Καταστροφολογία 101 και μάλλον απίθανο, όλο και κάποιες δικλείδες θα έχουν σκεφτεί.

Top

Show Buttons
Hide Buttons