Βρετανικές ποινές περιμένουν το Facebook για παραβίαση δεδομένων

by Nikos Kaimakamis • On 12-07-2018 • AT 3:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του στη Βρετανία. 

Η παράνομη χρήση των δεδομένων των χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica για εκατομμύρια χρήστες έχει κάνει τις Αρχές στη Βρετανία να δηλώνουν ότι προτίθενται να θέσουν πρόστιμο ύψους 500.000 στερλινών στο Facebook. Το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν είναι πολύ μεγάλο για μία εταιρεία τόσο μεγάλης αξίας και με παγκόσμια παρουσία, αλλά είναι το ανώτερο πρόστιμο που μπορεί να θέσει η βρετανική Αρχή σε περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων.

Η βρετανική Κυβέρνηση θεωρεί ότι η χρήση των δεδομένων που προκύπτουν από την είσοδο στο Facebook δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα φορέα. Το Facebook αντέδρασε λέγοντας ότι θα απαντήσει στις κατηγορίες μόλις αυτές γίνουν επίσημα, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση. Οι βρετανικές Αρχές έχουν προβεί σε έρευνα για το ρόλο της διανομής ψευδών ειδήσεων μέσα από το Facebook και το βαθμό που κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα εκλογών και άλλων πολιτικών συμπεριφορών.

Η Cambridge Analytica κατηγορείται ότι είχε προσληφθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για χρήση των δεδομένων από τη χρήση του Facebook, με σκοπό τη χρήση τους στην προεκλογική του καμπάνια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons