Τα λεφτά δεν κάνουν την τεχνολογία, απόδειξη η BP και η πετρελαιοκηλίδα

by Stefanos Kofopoulos • On 01-06-2010 • AT 2:19 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

bp oil dead fish

Φωτογραφικό ημερολόγιο που φτάνει μέχρι τις 26 Μαϊου και αποτυπώνει την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού μετά την διαρροή που προκλήθηκε από πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της BP. Η οικολογική καταστροφή είναι μόλις ένα μέρος της εικόνας που θα αντικρίσετε στο slideshow που ακολουθεί
, γιατί η αθέατη πλευρά είναι ακόμα πιο δραματική και περιλαμβάνει την BP, μερικά δισεκατομμύρια και την τεχνολογία σε μια άτακτη μίξη χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Είναι οι στιγμές που τα λεφτά και η τεχνολογία συναντούν εμπόδιο τον προγραμματισμό, την έκταση του φαινομένου και την έλλειψη τεχνογνωσίας για διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων σε μια χώρα όπως η Αμερική που για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί αλλά όχι για έλλειψη τεχνολογίας. Ίσως η εξέλιξη να μην είναι τόσο ραγδαία όσο φανταζόμαστε και θέλουμε να πιστεύουμε με τα όμορφα και έξυπνα κινητά που όλοι κουβαλάμε στις τσέπες μας.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας Top Kill δεν ξέρω τι άλλο μένει που μπορεί να έχει έστω και κάποιες πιθανότητες μείωσης της διαρροής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό είναι το ένα μέρος του προβλήματος. Το άλλο είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πρόβλημα όσα χρήματα και αν έχει η BP, που είναι πολλά. Αυτό είναι το πιο τραγικό από όλα κατά την γνώμη μου

 2. Περίτρανα αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκής τεχνογνωσία για επίλυση προβλημάτων τέτοιας σπουδαιότητας σε βάθος 1500 μέτρων, τα λεφτά ίδια μένουν περίσσευαν και περισσεύουν!

  Φαντάσου κάτι παρόμοιο στο Αιγαίο κόλαφος.

  Λίγο παλαιό από τις 13 του περασμένου αλλά περιγραφικό της κατάστασης γραφικό.
  Άκουσα ότι σε δύο με τρεις βδομάδες θα κάνουν με άλλο γεωτρύπανο παράπλευρη τρύπα άντλησης ώστε να μειωθεί η έξοδος του αργού από το ίδιο κοίτασμα, μάλλον προγραμματισμένη την είχαν (για περισσότερο πετρέλαιο) αλλά αργεί η διαδικασία ασφαλώς.

  • Ναι αυτό είναι μια λύση.. όπως και ένα πολύ extreme σενάριο που εφαρμόστηκε πριν πολλά χρόνια και περιείχε την λέξη nuke!

   http://www.youtube.com/watch?v=CpPNQoTlacU

   • Μια χαρά διαμάντι βίντεο, τι σου κάνει η τεχνολογία, παράπλευρη εξόρυξη βίντεο!

 3. Πιστευω οτι είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή μετά το τσέρνομπιλ και τις δύο πυρηνικές στην Ιαπωνία. Θα πρέπει η BP να πληρώσει την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς στη φύση και να καταδικαστεί.

  Από πλευράς μας θα πρέπει άμεσα να αναλογιστούμε οτι είμαστε αναλώσιμοι και οτι πρέπει να αφήσουμε στους επόμενους ένα καλύτερο μέλλον. Τεχνολογία υπάρχει. Υπάρχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπάρχουν χαμηλής κατανάλωσης συσκευές, και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για την πόλη υπάρχει και το ποδήλατο.
  Τεχνολογίες υπαρχουν. Φτάνει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι!

 4. Όσο για τη ζημιά. Πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα οι Μεγάλοι και να οργανώσουν αποστόλη με όλες τις τεχνογνωσίες που έχουν. Άμεσα! Η φύση δεν μπορεί να περιμένει. Και είμαστε πολύ μικροί για να την καταστρέψουμε.

 5. Το σημαντικο ειναι οτι η BP προσπαθει να σταματησει τη διαρροη χωρις να χασει το πηγαδι, γιαυτο προτεινει και ολες αυτες τις λυσεις που δεν εχουν αποδοσει τιποτα. Εαν ειχαν σφραγησει το πηγαδι με εκρηξη, θα ειχε σταματησει την διαρροη αλλα θα ειχε χασει το πηγαδι. Αλλα εδω αρχιζουν οι ευθυνες την ομοσπονδιακης κυβερνησης. Δυστυχως!

 6. Η ΒΡ άκουσε ότι το Μεξικό έχει “κόλπο” και είπε να τον πηδήξει.

 7. λεφτά-ξελεφτά η καταστροφή είναι τεράστια και αν δεν γίνει κάτι άμεσα το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για πάρα-πάρα πολλά χρόνια.Απλά πιστεύω ότι με απειλές τύπου:Σας κλείνουμε τελείως αν δεν κάνετε κάτι(που να έχει αποτέλεσμα) άμεσα θα τρέχαν λίγο τις διαδικασίες

 8. Η ασυδοσία των πολυεθνικών δυστυχώς δεν πιάνει πάτο με τίποτα.

  Πρώτα η τράπεζες φαληρίζουν, τους πληρώνουμε το βάρος τους σε χρυσό και μετά δίνουν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων σαν μπόνους χωρίς να χάσει κάποιος την θέση του.

  Η ΒΡ έχει προκαλέσει ανεξέλεγκτη μέχρι στιγμής καταστροφή και μετά την επίλυση θα παραιτηθεί 1 άτομο.

  Πρέπει να αρχίσει να πέφτει καμιά φάπα μου φαίνεται για να βάλουν ορισμένοι μυαλό

Top

Show Buttons
Hide Buttons