Τρελά κέρδη η BP

by Stefanos Kofopoulos • On 29-07-2008 • AT 7:56 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

BP British Petroleum logo

Είναι στιγμές στην ζωή που 2 λέξεις αλλάζουν τα πάντα αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για την BP που βλέπει τα κέρδη στο μέσο της χρονιάς να εκτοξεύονται στα $13.4 δις και τους μετόχους να αδιαφορούν πλήρως για το British Petroleum brand name ή το Beyond Petroleum motto. Έχει σημασία τίποτα περισσότερο από την μετοχή της εταιρείας και τα οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ με αύξηση 23% και κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο $6.85 δις; Φυσικά, τον οργασμό κερδοφορίας τροφοδότησε η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τα “μαγικά” που γίνονται στο εσωτερικό της BP για βελτίωση των μεθόδων εξόρυξης, μείωση των λειτουργικών εξόδων και τα ρέστα. Σημαντική παρατήρηση: overall oil production levels were broadly steady at 3.83 million barrels per day.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Που θα πάει… Κάποια στιγμή θα στερέψουν οι πηγές τους…

  :)

 2. BillDanos, όχι σύντομα όμως. Για αυτό έβαλα και το quote στο τέλος. Η BP τουλάχιστον δεν είδε μείωση και τώρα με το λιώσιμο των πάγων τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο εύκολα για περισσότερα πηγάδια.

 3. @Titanas: Σωστό! Για την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πηγές κλπ το αντιμετωπίζει η Shell! Αν και νομίζω πως σιγά σιγά και αυτοί θα αρχίσουν να “βάζουν χέρι” στις νέες εκτάσεις που αποκαλύπτονται σιγά σιγά!
  Δυστυχώς…

  :/

 4. Πως να μην έχει τρελά κέρδη.. αφού τα πρατήριά της είναι μονίμως τα ακριβότερα!

 5. Νομίζω ότι συναγωνίζονται επάξια με τα πρατήρια της Shell… Μιας και μιλάμε για πετρέλαια, το βαρέλι έχει πέσει από τα 140 στα 120 δολλάρια, έχει δει κανείς αντίστοιχη πτώση και στα πρατήρια?

 6. Γενικά οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, όταν ήτανε τόσο ο πατέρας Μπους όσο και τώρα ο νεότερος, είχανε μεγάλες αποδόσεις, καθώς υποστηρίζονται από πετρελαϊκές εταιρίες. Όταν είχε βγει ο Κλίντον πρόεδρος των Η.Π.Α., είχαν μεγάλη άνοδο, οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας με το Nasdaq να γνωρίζει μεγάλες ανόδους. Όσο όμως τα χρόνια θα περνάνε, τα αποθέματα θα μειώνονται και η ζήτηση θα είναι μεγάλη, το πετρέλαιο, θα κυμαίνεται σε υψηλά πλέον επίπεδα. Η υβριδική τεχνολογία, στα αυτοκίνητα είναι μία λύση πολύ καλή, όπως και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειες (ηλιακή, αιολική). Η ανάπτυξή τους όμως, χαλάει, την πιάτσα που λένε και για αυτό, τόσα χρόνια, ειδικά από την ενεργειακή κρίση του 74 αν θυμάμαι καλά και μετά, δεν έχουν γίνει τα βήματα που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Όμως, ο παράγοντας που θα παίξει καταλυτικό ρόλο, στον ενεργειακό πρόβλημα, είναι η τεχνολογία. Η οποία στις ημέρες μας, μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ. Υπάρχει η βούληση, για υποστήριξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας; Το χαρτί που πέφτει στο τραπέζι σχετικά με την παραγωγή ενέργειας, είναι αυτό της πυρηνικής ενέργειας. Δίκοπο μαχαίρι είναι όμως η χρήση της. Σχετικά με τη BP αυτό που έβγαζε παλιά, δεν ξέρω αν ακόμα το κάνει, ήταν τα λάδια της.

 7. Ομορφο το νέο theme !

Top

Show Buttons
Hide Buttons