Ελευθερουδάκης – Β όπως Βιβλίο, F όπως Fail [updated]

by Stefanos Kofopoulos • On 02-03-2010 • AT 2:53 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

books.gr fail

Προσπαθώ από Firefox 3.6 και Internet Explorer 8 να χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά το site του Ελευθερουδάκη αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στο screenshot. Στην αποστολή μέσω email του gift certificate (δωροεπιταγή) το web interface ζητάει και διεύθυνση. Έχω καταχωρίσει τα στοιχεία τρεις φορές και στους δύο browsers αλλά το αποτέλεσμα του checkout παραμένει το ίδιο. Μια κενή επιλογή για την πιστωτική κάρτα. Προφανώς η αγορά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί γιατί το books.gr δεν μπορεί να με χρεώσει.

Αναρωτιέμαι αν ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε κάτι τόσο απλό, τι απαιτήσεις πρέπει να έχουμε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς που προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει το δικό του e-commerce site και να εξερευνήσει τον κόσμο των online πωλήσεων. Στο τέλος της ημέρας καταλήγουμε στο παράδοξο σχήμα ένα ολόκληρο site να μην είναι τίποτα περισσότερο από online κατάλογος με καμία χρησιμότητα. Θέλω να ψωνίσω, να ξοδέψω χρήματα σε αυτή την δύσκολη περίοδο που η αγορά τα έχει ανάγκη αλλά προφανώς το σύστημα του Ελευθερουδάκη αρνείται αυτή την προσφορά. Προσπάθησα να τους ενημερώσω για το πρόβλημα αλλά βρέθηκα μπροστά σε μια φόρμα επικοινωνίας με 9 πεδία που πρέπει να συμπληρώσω, κάτι που δεν πρόκειται να κάνω. Amazon λοιπόν και ξερό ψωμί.

Τί εμπειρία έχετε από το books.gr, έχετε προσπαθήσει / ολοκληρώσει online αγορά; Αν ναι, τί browser χρησιμοποιήσατε και πριν πόσο καιρό;

Update: Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο George η επιλογή είναι για ήδη καταχωρημένη κάρτα και όχι για αγορά την πρώτη φορά. Δικό μου fail αλλά και του Ελευθερουδάκη fail που έχει την επιλογή αυτή εκεί μαζί με τα εικονίδια των πιστωτικών καρτών δίπλα, δίνοντας την εντύπωση ότι το σύστημα λειτουργεί όπως σε κάθε άλλο online κατάστημα. Δηλαδή επιλογή του ονόματος του παρόχου της κάρτας από το drop down menu και συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας στην συνέχεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τώρα εγώ δε μπορώ να πω γιατί είμαι ανταγωνιστής και θα φανεί ότι το κάνω επίτηδες….

  :p

  • Δεν ξέρω ποιος είσαι. Ξέρω όπως ότι προσπάθησα 3 φορές και έπεσα πάνω σε αυτό το τέρας. Ξέρω επίσης ότι θα πρέπει να πάω σε κατάστημα αφού βρω parking ή πληρώσω για αυτό και να κάνω την αγορά. Ελπίζω να το φτιάξουν σύντομα και να φροντίσουν να μην ξανασυμβεί.

   • Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι απο τον ελευθερουδάκη έχω κι εγώ μεγαλύτερες απαιτήσεις, γιατί πλασάρεται ως πρώτος και καλύτερος, μεγαλύτερος κλπ.
    Αλλά απο το online κομμάτι του δεν φαίνεται να τα πιστεύει όλα αυτά.
    Δλδ είναι το πρώτο -χρονικά, και αν δεν κάνω λάθος- online βιβλιοπωλείο στην ελλάδα αλλά η ποιότητα είναι ίδια σε πολλά σημεία με αρκετά μεταγενέστερα.

    Επίσης, θα προτιμούσες να σε πετάει σε μια τράπεζα αντί να συλλέγει αυτός πιστωτικές;
    Γιατί αυτό είναι η πιο εύκολη λύση, η σύνδεση είναι απλή και για τα προβλήματα πρέπει να ασχοληθεί η τράπεζα και μόνο αυτή.

   • Θέλω αυτό που έχει να δουλεύει. Ούτε να ψάχνομαι με διαφορετικούς browsers, ούτε να πάω σε άλλο site (εκτός και αν είναι PayPal), ούτε να μπλέκω με ένα σωρό άλλα πράγματα. Φυσιολογικές καταστάσεις όπως γίνεται σε όλα τα e-shops του κόσμου

 2. Η σχέση του Ελευθερουδάκη με το Ιντερνετ δυστυχώς είναι τραγική όπως διαπίστωσα πριν κάνα χρόνο που είπα να παραγγείλω κάτι. Η παραγγελία μοου έμεινε στα αζήτητα για πάνω από 6 μήνες. Συμπλήρωσα την online φόρμα αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ. Τηλέφωνο επίσης δε είχαν τότε να πάρεις (δεν ξέρω τώρα αν έβαλαν). Πήγα επί τόπου στο βιβλιοπωλείο που είχα επιλέξει να μου το στείλουν μήπως είχε πάει και δεν ήξεραν τίποτα. Μου έδωσαν ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω με το “τμήμα internet” το οποίο δεν απάντησε στις 2-3 φορές που προσπάθησα. Τελικά πήρα το βιβλίο από το κεντρικό στην Πανεπιστημίου κάποια στιγμή που πέρασα από εκεί. 2-3 μήνες αργότερα με πήραν τηλέφωνο ότι η παραγγελία μου είχε φτάσει στο κατάστημα που είχα επιλέξει. Τους ενημέρωσα ότι το είχα ήδη πάρει από αλλού και δεν μπήκα καν στο κόπο να τους πω κάτι παραπάνω μιας και μάλλον θα ήταν μάταιο.
  Δεν ξέρω άλλα μεγάλα βιβλιοπωλεία (π.χ. Παπασωτηρίου) πώς χειρίζονται το θέμα των online παραγγελιών. Feedback κανείς;

 3. Εγώ πάλι γιατί δεν βλέπω κάτι περίεργο;
  Εφόσον λες οτι είναι πρώτη φορά που το χρησιμοποιείς λογικό ειναι να μην υπάρχει η κάρτα σου καταχωρημένη στο σύστημα.
  Απλά λοιπόν συμπληρώνεις τα στοιχεία τις κάρτας σου και προχωράς.

  Το dropdown list που ανοίγεις είναι για αγορές που θα κάνεις στο μέλλον, οπότε θα έχουν ήδη τα στοιχεία τις κάρτας σου καταχωρημένα (όπως το Amazon) και δεν θα χρειάζεται να τα ξαναγράψεις.

  … ή προσπαθείς να δείξεις κάτι άλλο και δεν το βλέπω;

  • Oh la la.. μόλις πρόσεξα το επιλογή καταχωρημένης κάρτας! Δικό μου λάθος και δικό τους λάθος. Τραγικό και για μένα και για αυτούς. Συνηθισμένος ξέρεις από τι.

   • @titanas #fail :P
    Take it easy with those nutritional supplements dude… apparently loss of sight has to be added as a symptoms to the last one’s you took :P

   • Έκανα το update και εξηγώ ότι εκτός από το δικό μου fail έχει και ο Ελευθερουδάκης ευθύνη για αυτό. Δες το update.

 4. Όταν seasoned χρήστης έχει πρόβλημα να διεκπεραιώσει μια τέτοια – θεωρητικά – ευαίσθητη διαδικασία το σημαντικό πρόβλημα είναι του interface, όχι του χρήστη.

  Φαντάσου να αναρωτιόταν το ίδιο ένας αδαής (sic) χρήστης δηλαδή.

 5. Ο λόγος για τον οποίο προσωπικά δεν έχω τολμήσει να κάνω ηλεκτρονική αγορά από τον Ελευθερουδάκη είναι η τραγικότατη αναζήτηση της βάσης του και η εμφάνιση αποτελεσμάτων. Και τα δύο σε διώχνουν από την πρώτη στιγμή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons