Ακτοπλοΐα και άτομα με αναπηρία

by Stefanos Kofopoulos • On 02-08-2007 • AT 1:30 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

disability

Διάθεση για θετικά βήματα για “τον καθορισμό θέσεων επιβατών σε κάθε καράβι, για άτομα με αναπηρία, δεσμεύτηκε να νομοθετήσει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών και των πλοιοκτητών. “Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία, ώστε ορισμένες θέσεις στα καράβια να καλύπτονται από άτομα με αναπηρία.”

Δικέ μου είμαι μέσα στην κίνηση και βγάζω το καπέλο στον κ. Κεφαλογιάννη αλλά αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό με καθυστέρηση μηνών, τώρα που το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και πλησιάζουν εκλογές. Προχωράμε με ορίζοντα 2008 και αν κάτσει, και αν όλα γίνουν σωστά κλπ. Φυσικά δεν λείπουν τα διάφορα παράπονα και καταγγελίες αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στην χώρα μας όπως και η προχειρότητα εφαρμογής μια τόσο καλής και δημοκρατικής ιδέας για τον καλό της ακτοπλοϊας και των αναπήρων.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορώ πως τα πιστεύεις όλα αυτά…
  Τα καράβια είναι χάλια-αρχαία και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για κάθε επιβάτη. Επίσης είναι υπερτιμημένα ενώ η οργάνωση είναι για κλάματα. Φαντάσου τον κακομοίρη ανάπηρο την ώρα του “ντου” για την έξοδο των μάο-μάο από το καράβι.

  Όλοι ψήφο στον Κεφαλογιάννη.

  Άσχετο: Κανένας δεν έχει αναφέρει τι έκανε. Όλοι αναφέρουν τι ΘΑ κάνουν….

 2. @It’s me!: Είπα εγώ να δώσεις ψήφο στον Κεφαλογιάννη;

  Αυτό που αναφέρω και νόμιζα ότι είναι ξεκάθαρο είναι “Διάθεση για θετικά βήματα” και “αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό με καθυστέρηση μηνών, τώρα που το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και πλησιάζουν εκλογές.”

  Εκτιμώ ότι είναι καλύτερα το να υπάρχει ένας νόμος που δεν εφαρμόζεται παρά να μην υπάρχει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει!

 3. Αυτά είναι μ@λ@κίες^2. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καράβι στην Ελληνική ακτοπλοϊα ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ που να μην έχει facilities για ΑΜΕΑ. Εδώ οι ακτοπλόοι έχουν προλάβει το κράτος που δεν έρχεται με καθυστέρηση μηνών, αλλά με ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ. Πρόβλημα σοβαρό υπάρχει σε πολλά (αλλά όχι όλα) τα καράβια ηλικίας άνω των 10 ετών. Οσο πιο παλιό το καράβι, τόσο χειρότερα τα πράγματα. Αν νομοθετήσει ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ, θα βγει ο ακτοπλόος με το καράβι των 20+ ετών (ΑΝΕΚ, SAOS, GA) και θα πει νόμιμα και το δίκιο του:

  -Οκ. Να γίνει. Πλήρωσε με για τις μετασκευές/τροποποιήσεις που χρειάζονται.

  Και βέβαια… σιγά μην πληρώσει το υπουργείο για θέσεις ΑΜΕΑ!!! Ξέρετε τί θα κάνει? Θα εξαιρέσει τα παλαιότερα πλοία, εφόσον οι αλλαγές που ζητούνται να γίνουν, θα είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ (που έχουν κόστος) και όχι ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑΤΑ. Εδώ θα είμαστε σε ένα χρόνο. Τα γραπτά μένουν…

  Οπότε, η όποια νομοθεσία θα λειτουργεί “εκ του ασφαλούς”, γιατί νομοθετεί αυτό που ήδη υπάρχει. Γι’αυτό είναι μ@λ@κίες. Είναι δε, στο τετράγωνο, γιατί ΑΜΕΑ υπήρχαν πάντα, όπως και η ακτοπλοϊα υπήρχε πάντα.

  Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 2007 για να ΣΚΕΦΤΕΙ το κράτος, το αυτονόητο και που στο κάτω-κάτω το έχουν ήδη σκεφτεί και το έχουν κάνει πράξη (έστω μερικώς στα νεότευκτα πλοία) οι νομοθετούμενοι?

  Γιατί έπρεπε να φτάσουμε λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να ακούσουμε αυτές τις μ@λ@κίες? Δεν με νοιάζει αν είναι μπλε-πράσινοι-κόκκινοι. Τους έχω γραμμένους. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟ.

 4. Αντε ρε τον Καραγκιόζη! Τον “ταπαίρνωαπότολομπιτωνκαραβοκυριδων”
  Ας βγάλει κανά νόμο πρώτο να πηγαίνουν τα καράβια σε όλους τους προορισμούς στην ώρα τους, ας υποχρεώσει τη μαφία του Αιγαίου να διατηρούν ρεαλιστικές τιμές στα εισιτήρια, ας τους βάλει να αγοράσουν καινούρια καράβια – τα οποία θα πληρώσουν οι ίδιοι και όχι εγώ (και εσύ) – ας επιτρέψει τους ξένους να έρθουν στο Αιγαίο (βλπ. cabotage) και χιλιάδες άλλα που έχει να κάνει. Όσο για τα ΑΜΕΑ, από όσο γνωρίζω έχουν ΗΔΗ γίνει ΟΛΑ αυτά από τις εταιρίες!

  Εκλογές έρχονται και πρέπει να τραβήξει ψήφους το άχρηστο υποχείριο!

 5. @Στέλιος: Φίλε μου η ατάκα σου “ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟ.” με την άδειά σου θα γίνει η υπογραφή μου, μέχρι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές! :-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons