BMW 5 Series, επίσημα στο Quebec

by dkalo • On 28-04-2010 • AT 1:54 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Αυτοκίνητα

BMW 5 Series 2011

Η BMW 5 Series χρειάζεται μία ριζική ανανέωση. Και αυτό κάνει η Βαυαρική εταιρία παρουσιάζοντας την νέα γενιά του οικογενειακού αυτοκινήτου της γκάμας της. Η F10, όπως είναι η κωδική της ονομασία, βασίζεται στο πλαίσιο της BMW 7 Series, εκεί ακριβώς που βασίστηκε δηλαδή και η BMW 5 Series GT.

Ανάρτηση με διπλά ψαλίδια για τον μπροστινό άξονα και πολλαπλοί σύνδεσμοι για τον πίσω εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά και την απορρόφηση των ανωμαλιών των δρόμων κάνοντας το ταξίδι ξεκούραστο και ευχάριστο. Οι εσωτερικοί χώροι μεγάλωσαν χάρη στο αυξημένο μεταξόνιο συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέας BMW είναι το αυτόματο κιβώτιο 8 (οκτώ, καλά διαβάσατε) ταχυτήτων. Φυσικά, τα paddles στο τιμόνι είναι εκεί γιατί κάποιες φορές ο οδηγός θέλει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Και γι αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην οδήγηση περισσότερο, υπάρχει το πλήρως χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Βέβαια, κατά πόσο υπάρχει συμμετοχικότητα του οδηγού σε ένα αυτοκίνητο με μήκος 4.9 μέτρα, είναι άλλη συζήτηση..

Αυτό που σίγουρα αξίζει να προστεθεί στον έξτρα εξοπλισμού κάθε BMW 5 Series είναι το DDC. Το Drive Dynamic Control, σε απλά Ελληνικά, έχει 4 modes που καθορίζουν την σκληρότητα της ανάρτησης, την απόκριση του γκαζιού, τον βαθμό εμπλοκής του ESP και του τρόπου λειτουργίας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Ακόμα, η μπαταρία της νέας BMW 5 Series θα φορτίζεται κατά το φρενάρισμα μέσω του συστήματος Brake Energy Regeneration.

Αρχικά, οι επιλογές για τα κινητήρια σύνολα θα είναι 7, 3 κινητήρες πετρελαίου και 4 κινητήρες βενζίνης. Φυσικά, την μερίδα του λέοντος θα έχουν οι βενζινοκινητήρες αφού η πετρελαιοκίνηση είναι απαγορευμένη στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας ενώ στην επαρχία δεν έχουν καταλάβει μάλλον τα πλεονεκτήματα της.

Στην BMW 523, ο 3λιτρος με τα 204 άλογα και τα 27 κιλά ροπής θα προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο με 0-100 σε 7.9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 238 χιλιομέτρων. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις της BMW είναι στα 7.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η επίσης ατμοσφαιρική BMW 528 θα αποδίδει 258 ίππους και 31 κιλά ροπής με 0-100 σε 6.6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις συγκριτικά με την 523, οι επιπτώσεις στην κατανάλωση είναι αναλογικά μικρές αφού η BMW 528 καταναλώνει 7.8 λίτρα καυσίμου κάθε 100 χιλιόμετρα.

Η πιο ολοκληρωμένη, κατά την γνώμη μου, BMW 5 Series είναι η BMW 535. Κινητήρας 3 λίτρων και εδώ, που με την βοήθεια ενός turbo που αποδίδει 306 ίππους και 40 κιλά ροπής. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι ο γνωστός twin turbo της BMW αλλά πρόκειται για έναν τελείως καινούριο κινητήρα που σχεδιάστηκε from scratch από τους Γερμανούς μηχανικούς. 0-100 σε 6″ και, κλασσική, τελική ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα με κατανάλωση 8.5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Για το τέλος, αφήσαμε την κορυφαία έκδοση, μέχρι την παρουσίαση της BMW M5. Η BMW 550 θα εφοδιάζεται με τον γνωστό V8 4.4 λίτρων που εφοδιάζει και τα BMW X5M & BMW X6M με 407 ίππους και 60 κιλά ροπής. Τα 100 πρώτα χιλιόμετρα έρχονται σε 5 ακριβώς δευτερόλεπτα ενώ την τελική ήδη την γνωρίζετε, 250 χιλιόμετρα. Βέβαια, ο V8 κινητήρας είναι αρκετά ενοργοβόρος με μέση κατανάλωση 10.4 λίτρων.

Κλείνοντας το άρθρο, μπορείτε να δείτε το HD video από την επίσημη παρουσίαση της BMW 5 Series 2011 στο Quebec του Καναδά. 2 λεπτά διάρκεια με αρκετά πλάνα του αυτοκινήτου και κυρίως με αντιδράσεις του κόσμου που έβλεπε για πρώτη φορά το νέο δημιούργημα της BMW.

BMW 5 Series 2011

BMW 5 Series 2011

BMW 5 Series 2011

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συμφωνώ μαζί σου. Όταν οδηγείς, είναι πολύ πιο εύκολο να χειρίζεσαι έναν μοχλό παρά να προσπαθείς να κάνεις κάτι σε μία οθόνη touch που σου αποσπά την προσοχή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons