Μόνο ο Θεός ξέρει το κόστος των Blu-ray 3D ταινιών

by Stefanos Kofopoulos • On 10-03-2010 • AT 5:49 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

samsun gx

Όταν η Samsung αποφασίζει να ρίξει στην αγορά τις 3D τηλεοράσεις και καλεί στο event τον CEO της DreamWorks το θέμα είναι σημαντικό. Πρώτον γιατί οι Κορεάτες έχουν μακρά παράδοση στην τεχνολογία και ειδικά στο κομμάτι οθόνες και ηλεκτρονικά και δεύτερον γιατί ο Jeffrey Katzenberg ηγείται μιας εταιρείας που αν μη τι άλλο έχει αλλάξει το τοπίο του cinema με τις animation παραγωγές που έχει κυκλοφορήσει. Η Sammy θα εφοδιάσει την αγορά με πολλά μοντέλα 3D TV ξεκινώντας από τις 46″ με το LN46C750 στα $1700, καταλήγοντας στο 55άρι μοντέλο UN55C9000 με LED και κόστος $7000. Αναμενόμενες οι τιμές όπως και η τεχνολογική διαβάθμιση για λόγους marketing.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι οι απαντήσεις του Katzenberg για τις τιμές των ταινιών Blu-ray 3D αλλά και την διάθεση του περιεχομένου για κατανάλωση σε 3D. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα κινηθεί η αγορά, τι θα ζητήσουν τα στούντιο και πιο θα είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα δεχτούν ότι αξίζει να να πληρώσουν οι καταναλωτές για να δουν τρισδιάστατη τηλεόραση στο σπίτι. Αν η DreamWorks δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό και η Sony ακόμα ετοιμάζεται για την δική της πρόταση για 3D περιεχόμενο, νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή για 3D TV δεν είναι ούτε η Samsung ούτε κάποια άλλη εταιρεία αλλά η στάση αναμονής μέχρι το περιεχόμενο 3D να είναι αρκετό και φτιαγμένο με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο όπως το Avatar.

Q: What will Blu-ray movies cost in 3D?

Katzenberg: You can’t buy the Blu-ray 3D version of Monsters vs. Aliens or Shrek. They’re exclusive to Samsung for a year. (The 4 movies in the Shrek series become available in 3D in the 4th quarter; Monsters vs. Aliens in 3D is just coming out now.)

Q: But what is your expectation about Blu-ray pricing?

Katzenberg: I don’t know yet. I’m not sure what the 3D premium will be when product makes it way to the market.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H 3D TV έρχετε και εγώ ακόμα μαζεύω λεφτά για LED…πουρ μι.

    • Καλά κάνεις αφού περιεχόμενο δεν υπάρχει ακόμα και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα βγει θα είναι τόσο καλά φτιαγμένο όπως το Avatar για να μην σε ζαλίζει

Top

Show Buttons
Hide Buttons