Νεκρό το Blu-ray

by Stefanos Kofopoulos • On 29-10-2008 • AT 5:50 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Blu-ray sales stand

Ο Robin Harris υποστηρίζει ότι το Blu-ray είναι νεκρό και έχει δίκιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει οι ταινίες Blu-ray αριθμούν μόλις το 4% των Αμερικανικών πωλήσεων ταινιών σε δισκάκια (DVD, Blu-ray, HD-DVD). Προχωράει παραπέρα υποστηρίζοντας ότι με το HD download ταινιών το Blu-ray είναι καταδικασμένο σε θάνατο πριν ακόμα ακμάσει. Αναφέρει διάφορα απαγορευτικά οικονομικά στοιχεία για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Blu-ray για την δική τους indie, a la Blur Witch Project παραγωγή.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο και να θυμίσω ότι η οικονομική κρίση φαίνεται να οδηγεί καταναλωτές σε λύσεις ψυχαγωγίας μέσα στο σπίτι που φαινομενικά μπορεί να βοηθούν τις πωλήσεις Blu-ray ταινιών και players (συμπεριλαμβανομένου του PS3), κοστίζουν όμως ακριβότερα δίπλα από ένα απλό DVD player που κάνει upscale την ανάλυση ή το HD download που βρίσκεται σχεδόν προ των πυλών. Κάτι που παραβλέπει ο Harris και αποτελεί σημαντικό θέμα είναι το DRM και πως οι εταιρείες διαχειρίζονται τα downloads ως ψηφιακό περιεχόμενο με απίστευτους περιορισμούς. Για να δούμε το μέλλον με ή χωρίς Blu-ray.

photo via Gadget Virtuoso

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ωραία όλα αυτά αλλά τι θα γίνει όταν οι τιμές των player πέσουν? μην ξεχνάτε πως το υπόβαθρο υπάρχει, οι καταναλωτές ήδη αντικαθιστούν τις παλιές τηλεοράσεις με νέες hd και περιμένουν..τι περιμένουν? μειώσεις τιμών!

  2. Εγώ συμφωνώ με το post και δεν πιστεύω ότι το Blue-ray έχει μέλλον εκτός αν γίνει κάποια μεγάλη αλλαγή από την Sony.

  3. Eιναι ακομα νωρις για blu ray. Οι τιμες των συσκευων ειναι πανακριβες. Πιστευω σε 2 χρονια το πολυ θα ακμασει.

  4. Αν δεν πιάσει σε 1 χρόνο το βλέπω νεκρό. Δεν έχει και πολύ νόημα με την πρόοδο στην τεχνολογία και τις ταχύτητες για download, τις νέες χωρητικότητες σε σκληρούς δίσκους και τους επεξεργαστές που πλέον μπορούν να κάνουν decoding 1080p άνετα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons