Blogs, Internet: Η κοινωνία των πολιτών εν όψει των επόμενων εκλογών

by Stefanos Kofopoulos • On 22-06-2007 • AT 5:31 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

blogs podcasting social media

Βρέθηκα εχθές στην συγκέντρωση – συζήτηση για τα Blogs, Internet: Η κοινωνία των πολιτών εν όψει των επόμενων εκλογών. Γνώρισα κόσμο και είδα παιδιά που είχαν έρθει και στο GBC07. Εντυπωσιάστηκα από την σύντομη κουβέντα με ένα νεαρό developer που δουλεύει στο ΠΑΣΟΚ και ασχολείται με WordPress [sorry dude ξέχασα το όνομα σου]. Δυστυχώς έπρεπε να φύγω μέχρι στην μέση περίπου, λίγο μετά την αρχή της παρουσίασης του Θεόδωρου Καρούνου.

Σύντομα μπορώ να αναφέρω ότι ο κλίμα ήταν όμορφο και θετικό με αισθητή την παρουσία πολλών επισήμων ή τέλος πάντων κουστουμάτων που όμως δίχνουν να αγκαλιάζουν τα social media και τα blogs ο καθένας από την δική του σκοπιά. Εντύπωση που έκανε το γεγονός ότι οι περισσότερο παραδοσιακοί τύποι δεν χρησιμοποίησαν laptop για τις παρουσιάσεις τους. Είχαν τα πάντα γραμμένα σε χαρτί σε αντίθεση με τους τα 2 δύο νεότερα σε ηλικία geeks Guillaume du GardierΓιάννης Λάριος και τον κ. Καρούνο που δυστυχώς δεν είδα μέχρι τέλους.

Ο Guillaume du Gardier έδωσε πολλές και χρήσιμες πληφορορίες από την εμπειρία του στις πρόσφατες Γαλλικές εκλογές, σύγκρινε την social media στρατηγική των δύο μεγάλων πολιτικών αντιπάλων Nicolas Sarkozy και Royal Segolene ενώ σχολίασε την διάθεση για ανωνυμία των ελλήνων blogger. Λίγο αργότερα ο Γιάννης Λάριος ήταν πραγματικός χείμαρος δεδομένων και συμπερασμάτων για την πορεία και τον ρόλο των ελληνικών blogs στην πολιτική σκηνή. Ο Καρούνος έκανε μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για αυτό που στην Ελλάδα θεωρούμε broadband και την “επανάσταση” του ADSL.

Ο χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού από το Υπ. Οικονομίας ήταν κάπως σφιχτός αλλά χάρηκα όταν είδα ότι ο Βασίλης Ασημακόπουλος είναι νέος και όχι κάποιος ειδικός γραμματέας που βρίσκεται στην θέση του ειδικού γραμματέα τα τελευταία 100 χρόνια. Η ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου, βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν πιο χαλαρή και φευγάτη αλλά και εδώ έγιναν αισθητά τα όρια που πρέπει να κινείται ο πολιτικός.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το post του nikan από το metablogging.gr. Αρχικά χρησιμοποίησα το ίδιο tag που έβαλε και ο Νίκος στο Flickr: blogs&politics αλλά εμφανίζει και διάφορες άλλες φωτογραφίες. Για αυτό έβαλα το bip07 [Blogs Internet Politics 2007]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στέφανε, δεν έφτιαξα το SlideFlickr με βάση tag αλλά ένα δικό μου set. Όμως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το tag που προτείνεις

  2. @nikan: Εχμ, δεν το είδα δει.. cool, τις ανέβασα όλες και είναι έτοιμες με περιγραφές κλπ.

  3. Δεν μπορεις να φανταστεις το τι πολεμος θα γιενι σε αυτες τις εκλογες μεσα απο τα blogs…ηδη εχει γινει μια μεγαλη αρχη….

  4. @πρεζα tv: Αυτό θα είναι πολύ καλό! Γιατί όλα μένουν online για να τα βλέπουμε από την άνεση του σπιτιού και το γραφείου όποτε θέλουμε.

  5. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ….

  6. @prezatv: Είχες πει πως θα έρθεις. Ήρθες; Αν δεν ήρθες έχασες που έλεγε κάποιος πως ένα link περιέχει ευθύνη και σε αυτόν που το δημοσιεύει!

  7. @adamo: Συμφωνώ για αυτό είχα γράψει εδώ ότι παίζει η διαγραφή περιεχομένου από τον δημιουργό έχοντας κατά νου ότι υπάρχουν archives online no matter what. Φαίνεται όμως ότι δεν ισχύει αυτό.

  8. So sad I can’t understand you and participate in the discussion…;o( Anyway, it was a very interesting experience for me, first time I’ve been able to be in touch with Greek bloggers, the connection is now made ! all the best from Paris.

  9. @Guillaume du Gardier: Nice to see you there man. I will email you a shummary of what i wrote in english.

  10. Hey Titanas, thank you, that’s very kind of you. And what about a video contribution from you about the situation of Greek’s social media and so on ? would be great to have your views.PLease check out http://www.webjam.com/gdugardier/prthoughtslive/, and tell me if you want to participate.

Top

Show Buttons
Hide Buttons