BlackBerry Z10, η κάμερα τα βλέπει όλα μαύρα

by Stefanos Kofopoulos • On 31-01-2013 • AT 9:13 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

BlackBerry Z10, η κάμερα τα βλέπει όλα μαύρα

Η RIM άλλαξε το όνομα της σε BlackBerry και εναποθέτει όλες τις ελπίδες στο νέο BlackBerry Z10 smartphone με το νέο λειτουργικό BlackBerry 10. Όμορφο design, μεγάλη οθόνη αλλά κάμερα που μάλλον απογοητεύει για να χρησιμοποιήσουμε μια ήπια έκφραση.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η κάμερα των 8 megapixel που έχει το BlackBerry Z10 τα βλέπει όλα μαύρα. Κυριολεκτικά, η κάμερα αδυνατεί να αιχμαλωτίσει έστω και ελάχιστο φως ώστε να δείξει κάτι. Πρακτικά η φωτογραφία δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά από ένα μαύρο κάδρο, όταν ο ανταγωνισμός προσφέρει εξαιρετικά ή ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το βλέπετε άλλωστε, πόσο καλό είναι το Nokia Lumia 920 και τι καταφέρνει το iPhone 5 και το Samsung Galaxy S3.

Οι επιδόσεις του BlackBerry Z10 σε αυτή την κατηγορία είναι απαράδεκτες και ο λόγος πιθανότατα είναι η επιλογή του αισθητήρα. Σε αντίθεση με το Nokia Lumia 920, iPhone 5 και Galaxy S3 το Z10 μάλλον δεν χρησιμοποιεί backside illumination (BSI) με τα αποτελέσματα που βλέπετε στην φωτογραφία. Με την τεχνολογία αυτή ο αισθητήρας και τα ηλεκτρονικά που αφορούν την λειτουργία τους είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν και άρα να επιτρέπουν περισσότερο φως.

Το νέο high end BlackBerry Z10 χρησιμοποιεί dual core CPU στο 1.5GHz με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου που όμως μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και τα 48GB με την βοήθεια κάρτας μνήμης microSD 32GB. Η κάμερα έχει ανάλυση 8 megapixel και μπορεί να τραβήξει βίντεο full HD 1080p ενώ η “μικρή” κάμερα που βρίσκεται στην πρόσοψη έχει δυνατότητα για βίντεο ανάλυσης 720p για ώρες ατελείωτου video chat. To LTE θεωρείται δεδομένο όπως και το Bluetooth 4.0, NFC, WiFi, πυξίδα κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. To lumia ομως σκιζει!!!!!

 2. Το άρθρο είναι τουλάχιστον απληροφόρητο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τουλάχιστον μη αντιπροσωπευτική. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι πάρα πολύ καλό και η κάμερα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. ( το lumnia έχει μεγαλύτερη διάρκεια έκθεσης αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι φωτογραφίες του Ζ10 είναι μαύρες….). Τέλος ξεχάσατε να αναφέρετε το φανταστικό πρόγραμμα φωτογραφιών του νέου Ζ10 που επιτρέπει να “γυρίσεις” το χρόνο πίσω και για κάθε ένα πρόσωπο ξεχωριστα να επιλέξεις μέσα από 2δευτερολέπτων χρόνο την καλύτερη έκφραση για να φτιάξεις την φωτό. Είναι πραγματικά ένα αρκετά καλό τηλέφωνο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και δημιουργεί ερωτηματικά η επιλογή μίας συγκεκριμένης προκατειλημμένης “σύγκρισης” από ένα site για να την αναρτήσετε εδώ.

  • Αυτό που κοιτάει ο καταναλωτής είναι η ποιότητα στην φωτογραφία και σε αυτό αναφέρεται το άρθρο για το BlackBerry Z10. Πιο συγκεκριμένα στην φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν ενδιαφέρει τι τεχνική χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία αλλά το τελικό αποτέλεσμα.

   Δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό αν καταλάβεις σε τι αναφέρεται το άρθρο. Φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα του BlackBerry Z10 είναι χάλια. Τόσο απλό.

   • Α, ωραία τόσο απλό…. γιατί λοιπόν δεν αναλύετε τις συνθήκες “χαμηλού φωτισμού”; πόσο χαμηλού δηλαδή? και για το λόγο αυτό υπάρχει το φλας στο κινητό.

    Το τηλέφωνο είναι πάρα πολύ καλό, νέο λειτουργικό με τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ καλά, με microSD και το μόνο που δείχνει το άρθρο είναι στις “χαμηλού” φωτισμού φωτογραφίες… αν θέλετε να τραβήξετε φωτο χωρίς φλας στις 10 το βράδυ με ένα κερί αναμμένο μόνο το Ζ10 δεν σας κάνει….

    Ελλιπές, προκατειλημμένο και υποκειμενικό άρθρό που παραπληροφορεί, έτσι απλά!

   • Γιατί δεν έκανα εγώ το τεστ άρα δεν γνωρίζει τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Φαντάζομαι ότι είναι ίδιες για όλα τα κινητά. Πως γίνεται σε άρθρο που συζητά ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εσύ να μπλέκεις όλα τα άλλα είναι άξιο απορίας. Να αγοράσεις το BlackBerry Z10 και να το χαρείς αφού κρίνεις ότι αυτό σε εξυπηρετεί καλύτερα

   • κατ αρχάς δεν είπα πως θα το αγοράσω ρε φίλε, ούτε αν με εξυπηρετεί. Το κοιτάζω είναι η αλήθεια. Το μόνο που επισημαίνω είναι πως έτσι όπως τοποθετείς το άρθρο είναι παραπλανητικό, παραδέξου το να τελειώνουμε. Όπως αντικειμενικά το Νόκια έχει καλύτερη κάμερα και χειρότερο λογισμικό.

 3. τουλάχιστον γράψε “Η κάμερα τα βλέπει όλα μαύρα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού” και εξήγησε με φωτογραφική ανάλυση το φωτισμό της λήψης…;;; έτσι απλά πήρες το review του Gizmodo και το κόλλησες εδώ με τίτλο παραπλανητικό. Η κάμερα του Ζ10 ΔΕΝ τα βλέπει όλα μαύρα. Η ποιότητα σε σχέση με το Νοκια είναι χαμηλότερη σε φωτισμό αλλά δεν τα βλέπει όλα μαύρα. Έτσι απλά: http://img.gawkerassets.com/img/18d4t4jw60xnxjpg/original.jpg

  • Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι το άρθρο αναφέρεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυτό και τίποτα άλλο

   • Εντάξει, συνθήκες χαμηλού φωτισμού που παραδέχθηκες από πάνω: “Γιατί δεν έκανα εγώ το τεστ άρα δεν γνωρίζει τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Φαντάζομαι ότι είναι ίδιες για όλα τα κινητά”. Άρα γράφεις για κάτι που δεν γνωρίζεις, βασισμένος σε συμπεράσματα βάση του τι φαντάζεσαι αναπαράγοντας άρθρο του Gizmodo που βγήκε στο mynokia blog, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για την αντικειμενικότητα. Αυτά και τέλος, αρκετά ασχοληθήκαμε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons