Βιονικοί φακοί επαφής που λειτουργούν σαν mini projectors

by Stefanos Kofopoulos • On 22-11-2011 • AT 7:50 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Βιονικοί φακοί επαφής που λειτουργούν σαν mini projectors

Στο μέλλον θα φοράμε φακούς επαφής που θα παίζουν το ρόλο projectors, προβάλλοντας εικονικά ολογραφήματα πάνω στις εικόνες που βλέπουμε γύρω μας. Οι πιθανές εφαρμογές και οι δυνατότητες είναι άπειρες και μόνο η φαντασία μπορεί να τις προσδιορίσει.

Προς το παρόν όμως, ένα τέτοιο πρωτότυπο, σε μια αρχική του μορφή βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια Βρετανών και Φιλανδών επιστημόνων, σε μια κοινή τους προσπάθεια να καταφέρουν να τελειοποιήσουν μια τέτοια συσκευή. Τα εμπόδια είναι πολλά: κατάλληλα υλικά που να μην ερεθίζουν τον οφθαλμό, σωστή απεικόνιση ώστε να εστιάζει το μάτι εκεί που πρέπει χωρίς να αποπροσανατολιζόμαστε, αδιάλειπτη λειτουργία με τροφοδοσία από ασύρματη μπαταρία.

Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους και οι πρώτες κλινικές έρευνες που γίνονται σε πειραματόζωα, στέφονται με επιτυχία, αποκλείοντας σε πρώτη φάση τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Στο άμεσο μέλλον, οι ερευνητές προτίθενται να αναβαθμίσουν την ανάλυση και τη φωτεινότητα του display, έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί πρακτικά, προβάλλοντας πολύπλοκα ολογραφικά σχήματα και επιγραφές. Περιττό να αναφέρουμε τις τεράστιες δυνατότητες που διανοίγονται στους τομείς της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας και του gaming.

Οι πραγματικά χρήσιμες εφαρμογές θα έρθουν όταν βρεθεί τρόπος να συνδεθεί αυτό το σύστημα απεικόνισης με πηγές δεδομένων, που είναι πλέον άφθονες σήμερα και μπορεί κανείς να τις έχει στο τσεπάκι του, μέσα στο κινητό του: πλοήγηση και κατεύθυνση με ηλεκτρονική πυξίδα, απεικόνιση πληροφοριών κατά τα πρότυπα εφαρμογών όπως το Layar, αλλά και πολύ χρήσιμες ιατρικές εφαρμογές: π.χ. θα μπορούσε το σύστημα να συνδέεται με μικροαισθητήρες και να ειδοποιεί για βασικές παραμέτρους του οργανισμού, αναλύοντας τα συστατικά του αίματος και απεικονίζοντας alerts για τυχόν αρνητική εξέλιξη των επιπέδων πίεσης, γλυκόζης, ινσουλίνης κλπ.

[via]

 

Ενημέρωση: Το
άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.

Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε
και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπίζω να ζω για να το δω!! Αν και τις περισσότερες φορές βλασφημώ για την περίοδο στην οποία είμαι γεννημένος κάτι τέτοιες ανακαλύψεις όμως με κάνουν να χαίρομαι.

    Και τι δεν θα έδινα να μπορούσα ξαναζήσω σε 200.000 χρόνια από τώρα ας πούμε (αν δεν έχουμε φαγωθεί μεταξύ μας) για να δω πως θα είναι ο πολιτισμός μας, τι πρόοδος θα έχει γίνει.

    • Θα το δούμε και εμείς στην αγορά, το θέμα είναι με τι κόστος

Top

Show Buttons
Hide Buttons