Βιομετρικό mouse αναγνωρίζει την ταυτότητα του χρήστη

by George Polyzos • On 06-10-2014 • AT 3:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

mouse-keyboard

Θα μπορούσαν τα «έξυπνα» όπλα να αποτελέσουν την έμπνευση για τη δημιουργία ενός «έξυπνου» mouse που θα αναγνώριζε και θα πιστοποιούσε την ταυτότητα του κατόχου του υπολογιστή;

Η απάντηση είναι ναι και την έδωσε ένας μηχανικός ασφάλειας δικτύων της αμερικανικής Raytheon, μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Glenn Kaufman κατοχύρωσε πρόσφατα την ευρεσιτεχνία No. 8762734 για ένα βιομετρικό πλέγμα πίεσης.

Το συγκεκριμένο πλέγμα πίεσης μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία ενός mouse και μιμείται τους αισθητήρες πίεσης που διαθέτουν μία σειρά από όπλα χειρός ώστε να αναγνωρίζουν βιομετρικά τον κάτοχό τους.

Μάλιστα, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ασφαλέστερη σε σχέση με την αναγνώριση προσώπου, τη σάρωση του αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού ή την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος.

pressure-sensitive-biometric-mouse-patent

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Kaufman το νευρολογικό μοτίβο της λαβής της παλάμης που περικλείει το mouseείναι ο ασφαλέστερος τρόπος διασφάλισης της περιορισμένης πρόσβασης στο περιεχόμενο ενός υπολογιστή. «Δεν είναι μόνο η άσκηση πίεσης στο mouse, αλλά και η συνολική τοποθέτηση της παλάμης πάνω στη συσκευή», δήλωσε ο Glenn Kaufman στο Computerworld.

Ένα mouse εξοπλισμένο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία παράγει έναν νευρολογικό αριθμό βασισμένο στην ανάγνωση της πίεσης που κατέγραψε το βιομετρικό πλέγμα. Ο αριθμός συγκρίνεται με τον αντίστοιχο που έχει καταχωρηθεί στον υπολογιστή με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το mouse.

Αν οι δύο αριθμοί ταιριάζουν η πρόσβαση επιτρέπεται, αν δεν ταιριάζουν η πρόσβαση φυσικά δεν είναι εφικτή. Σύμφωνα με τον Kaufman, δημιούργησε και δοκίμασε ένα πρότυπο του βιομετρικού mouseκαι τα αποτελέσματα έδειξαν συχνότητα αποτυχίας 1 στις 10.000 προσπάθειες.

Η έγκριση της ευρεσιτεχνίας του Kaufmanαναφέρει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιφερειακές συσκευές, όπως joysticks, τηλεχειριστήρια και οθόνες αφής. Ωστόσο, ο ίδιος ο δημιουργός του βιομετρικού mouse θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει άλλες μορφές ταυτοποίησης.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons