Βιομετρική προστασία στα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 17-02-2015 • AT 4:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

H Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10 θα υποστηρίζουν βιομετρική προστασία, βάζοντας στο Technical Preview του λειτουργικού συστήματος το πρότυπο FIDO.

Το πρότυπο FIDO προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Fast IDentity Online και έχει δημιουργηθεί από το FIDO Alliance. O στόχος του είναι να γίνει εύκολη η είσοδος των χρηστών ενός λογισμικού ή μιας υπηρεσίας από διάφορες συσκευές. Παράλληλα, με τα βιομετρικά δεδομένα, δηλαδή το δακτυλικό αποτύπωμα ή την κόρη του ματιού, η αναγνώριση ενός χρήστη γίνεται ακόμα πιο ασφαλής.

Το πρωτόκολλο FIDO που έχει ενσωματωθεί στα Windows 10 Technical Preview δεν θα αφορά μόνο την είσοδο του χρήστη του λειτουργικού συστήματος, αλλά και την είσοδο σε άλλες υπηρεσίες, όπως είναι για παράδειγμα το Office 365 και το Microsoft Azure.

Με αυτή την προοπτική, θα μπορεί ένα touchpad ενός υπολογιστή να γίνει αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων και να ξεχάσει μια για πάντα την εισαγωγή passwords. Δεν αποκλείεται να δούμε τη βιομετρική προστασία να κάνει την εμφάνισή της και στις φορητές συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Windows 10.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το FIDO έχει σχεδιαστεί ως ανοιχτό λογισμικό και χαίρει της υποστήριξης μεγάλων υπηρεσιών και τραπεζικών ιδρυμάτων όπως είναι οι Google, PayPal, Bank of America και βρίσκεται στην έκδοση 2.0.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons