Βιομετρικά ακουστικά από τις Intel και SMS Audio

by George Polyzos • On 17-10-2014 • AT 10:16 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

biosport_blue

Η SMS Audio και η Intel, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του πρώτου προσωπικού συστήματος ήχου που ακούει τους καρδιακούς παλμούς και συνδυάζει το lifestyle με την τεχνολογική καινοτομία.

Πρόκειται για τα ακουστικά SMS Audio BioSport In-Ear Headphones, με την τεχνολογία της Intel, τα οποία θα παρέχουν δυνατότητες έξυπνης άσκησης σε αθλητές κάθε επιπέδου. Τα νέα ακουστικά αναμένεται να είναι διαθέσιμα εντός του έτους.

Πιο αναλυτικά, τα in-ear ακουστικά SMS Audio BioSport, με τεχνολογία Intel, θα επεκτείνουν τη σειρά προϊόντων SMS Audio Sport Collection, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και θα αξιοποιήσουν τις προηγμένες τεχνολογικές τους δυνατότητες, για να προσφέρουν ήχο υψηλής ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα συλλέγουν αξιοποιήσιμα δεδομένα σχετικά με την πρόοδο της προπόνησης.

Τα ακουστικά in-ear SMS Audio BioSport, με την ισχύ της Intel, θα προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία κατά τη διάρκεια της άσκησης, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του ήχου. Θα ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες σε ένα εξειδικευμένο σετ ακουστικών με μέτρηση των καρδιακών παλμών, που θα επιτρέψει στους αθλητές να συλλέγουν στοιχεία της φυσικής τους κατάστασης για να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις. Η σχεδίαση των ακουστικών εγγυάται άνετη εφαρμογή ενώ η τροφοδοσία μέσω του βύσματος ήχου, καθιστά περιττή την ανάγκη για χρήση πρόσθετων μπαταριών ή φορτιστών.

Στη wearable συσκευή θα υπάρχει ενσωματωμένος ένας οπτικός αισθητήρας που μετρά συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, των περιόδων χαλάρωσης και οποιασδήποτε άλλης στιγμής – ενώ δυναμικά αφαιρεί θορύβους που προκαλούνται από την κίνηση του σώματος και το φως του περιβάλλοντος.

Ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι ότι δεν θα απαιτείται η χρήση μπαταριών ή φόρτισης, λόγω της χρήσης επίχρυσου ακροδέκτη σύνδεσης τύπου audio 3.5 mm, που παρέχει ισχύ για τις δυνατότητες βιομετρικού ελέγχου. Φυσικά, η συσκευή θα είναι ανθεκτική σε νερό και ιδρώτα, καθώς ενσωματώνεται η πιστοποίηση IPX4.

Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τους παλμούς του, το ρυθμό, την απόσταση, την αλλαγή στα υψόμετρα και την απώλεια θερμίδων, καθώς τα ακουστικά SMS Audio BioSport In-Ear Headphones θα είναι συμβατά με τη δημοφιλή εφαρμογή RunKeeper. Υποστήριξη πρόσθετων εφαρμογών αναμένεται στο μέλλον.

Με την υποστήριξη του RunKeeper, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν προγράμματα άσκησης και να παρακολουθούν την πρόοδό τους, ενώ οι ενθουσιώδεις με τη γυμναστική μπορούν να επιτύχουν κορυφαίες επιδόσεις. Τέλος, τα ακουστικά περιλαμβάνουν καλώδιο που δε μπερδεύεται, διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, θήκη μεταφοράς από νεοπρένιο και 3 μεγέθη καλυμμάτων για την βέλτιστη προσαρμογή τους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons