Βιολογικοί υπερυπολογιστές με ενέργεια από ATP

by Nikos Kaimakamis • On 01-03-2016 • AT 10:21 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Circuit-Board

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά κάποια στιγμή οι υπερυπολογιστές θα γίνουν βιολογικοί με το ATP να είναι η πηγή ενέργειάς τους. 

Το ATP είναι η πηγή ενέργειας των κυττάρων του οργανισμού μας και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας και για τους μελλοντικούς βιολογικούς υπερυπολογιστές. Τα μηχανήματα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα της ταχύτατης επεξεργασίας δεδομένων, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλά δίκτυα.

Αυτά αναφέρονται σε ένα paper που δημοσιεύτηκε στα Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), όπου γίνεται η περιγραφή ενός βιολογικού υπολογιστή, ο οποίος αποτελείται από ένα ευρύ δίκτυο συνδέσεων. Για τους ερευνητές μία τέτοια διάταξη αποτελεί το πρώτο βήμα, καθώς είναι η απόδειξη ότι μία τέτοια υπολογιστική διάταξη είναι εφικτό να δημιουργηθεί.

Τα κυκλώματα ενός τέτοιου υπολογιστή μοιάζουν με μία πόλη που έχει πολυσύχναστους δρόμους, ενώ αντί για την μεταφορά ηλεκτρονίων μέσα του, υπάρχει η μετακίνηση πρωτεϊνών, με ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της διάταξης αυτής είναι το γεγονός ότι δεν παράγεται η θερμότητα που παράγεται στους τωρινούς υπολογιστές. Απέχουμε ακόμα από την εποχή που ένας τέτοιος υπερυπολογιστής θα γίνει πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο κοντινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons