Η Best Buy αγοράζει το Napster

by Stefanos Kofopoulos • On 15-09-2008 • AT 9:13 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

napster logo sold

Όταν για πρώτη φορά η ιστορία της online ανταλλαγής μουσικής άλλαξε με την τραγική πορεία των μηνύσεων κατά του Napster όλοι νόμιζαν ότι έκλεισε ένας κύκλος. Η εταιρεία όμως επέζησε, άλλαξε business model και άρχισε να πουλάει μουσική στο πεινασμένο μουσικά κοινό που έπρεπε να γεμίσει με κάποιο τρόπο τα gigabytes των σκληρών δίσκων και των φορητών mp3 players. Δυστυχώς η προσπάθεια βρήκε αντιπάλους με παρόμοιες ιδέες και το iTunes να σαρώνει την αγορά.

Το Napster προσπάθησε με πολλές και καλές προσφορές αλλά δεν κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία, ούτε να επηρεάσει σημαντική την τιμή της μετοχής. Οι φήμες ήθελαν υποψήφιο αγοραστεί που πλέον είναι σίγουρος και ακούει στο όνομα Best Buy και $121 εκ. Ο Chris Gorog δεν μπορεί παρά να είναι χαρούμενος με το deal όπως και η Best Buy που αγοράσει υποδομές, πελάτες και distribution channels αλλά και το ταλαιπωρημένο Napster brand.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπιζω να παραμεινει το λογοτυπο. Ειναι ενα κολλημα που εχω. Δεν μου αρεσει να αλλαζουν ιστορικα λογοτυπα.

  2. RooF, δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν αλλά δε νομίζω να σκοτώσουν το brand / logo γιατί μόνο αυτό αξίζει πολλά από την P2P ιστορία μέχρι σήμερα.

  3. ε ρε τι μου θυμίσατε..άλλες εποχές τότε,νοσταλγικές

Top

Show Buttons
Hide Buttons