Ο Bertrand Serlet αφήνει την Apple, λέει αντίο σε OS X και Steve Jobs

by Stefanos Kofopoulos • On 23-03-2011 • AT 10:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Bertrand Serlet

Φαίνεται δύσκολο μετά από 22 χρόνια συνεργασίας με τον Steve Jobs, να αφήνεις μια από τις σημαντικότερες εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη, την Apple. Αυτό ακριβώς επιλέγει να κάνει ο Bertrand Serlet που χαιρετά τον Jobs και την Apple για να αφιερωθεί στην επιστήμη. Αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο Serlet γνωρίζει τον Jobs από τον παρελθόν της NeXT και φυσικά τις ρίζες του Mac OS X πριν αυτό πουληθεί στην Apple με την εξαγορά της NeXT και την επιστροφή του Steve Jobs στην εταιρεία που ίδρυσε. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, ο Bertrand Serlet ήταν η το μυαλό και η ψυχή της Apple σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως Mac OS X με επίσημο τίτλο senior vice president of Mac Software Engineering.

I’ve worked with Steve for 22 years and have had an incredible time developing products at both NeXT and Apple, but at this point, I want to focus less on products and more on science

Με την νέα έκδοση του Mac OS X Lion να αναμένεται τους επόμενους μήνες, η αποχώρηση του Bertrand Serlet αυτή την στιγμή είναι λόγος ανησυχίας ή ανακούφισης ότι το OS X Lion είναι πλέον αρκετά ώριμο και έτοιμο για το release date με μόνο τις λεπτομέρειες να έχουν παραμείνει στο τραπέζι, αν και προσωπικά αμφιβάλλω ότι 22 χρόνια συνεργασίας με τον Steve Jobs τελειώνουν με εκκρεμότητες.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η πλατφόρμα που ετοιμάζει η Apple όχι μόνο στο Mac OS X και το Mac App Store αλλά και στο μικρό αδερφάκι του Mac OS X, το iOS. Μην ξεχνάμε ότι το iOS δεν είναι τίποτα περισσότερο από OS X για κινητά και tablets. Με την νέα έκδοση iOS 5.0 να αναμένεται στις αρχές Ιουνίου μαζί με το ιPhone 5, ο Bertrand Serlet αφήνει πίσω του ιστορία αλλά και μέλλον για τις φορητές και μη συσκευές της Apple.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons