Ο Bernd Maylander στο Safety Car της Formula 1

by Stefanos Kofopoulos • On 09-04-2008 • AT 7:00 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

bernd maylander formula1 safety car

Η ιδέα του Safety Car στην Formula 1 ξεκίνησε το 1973 στο Καναδικό Grand Prix αλλά χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια μέχρι η FIA να αποφασίσει που, πως και πότε θα βγαίνει το αμάξι στην πίστα. Σήμερα, οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας είναι ο Bernd Maylander, πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes-Benz CLK 63 AMG με ιπποδύναμη 507 αλόγων.

Μπαίνει στην πίστα και καθοδηγεί τα μονοθέσια της Formula 1 για να προστατέψει από σωματικές βλάβες οδηγούς και επισήμους υπό την προϋπόθεση ότι ο αγώνας δεν διακόπτεται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: δυνατή βροχή ή ατύχημα.

Οι 507 ίπποι της Mercedes του επιτρέπουν να οδηγεί αρκετά γρήγορα για να ψύχονται οι F1 που ακολουθούν αλλά ταυτόχρονα αρκετά αργά και προσεχτικά μέχρι την στιγμή που οι διοργανωτές αποφασίσουν ότι η πίστα είναι κατάλληλη για την συνέχιση του αγώνα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, την νέα αγωνιστική περίοδο 2008 το safety car θα αντικατασταθεί. Περισσότερες τεχνικές και αγωνιστικές λεπτομέρειες υπάρχουν εδώ.

[image courtesy of formula1.com]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ola kala file alla tha boroyse na to odigei polu kalytera o mixalakis o booker….ama kataferei kai to vgalei apo to garaz

Top

Show Buttons
Hide Buttons