Ο Bechtolsheim αφήνει την Sun πάει στην Arista

by Stefanos Kofopoulos • On 24-10-2008 • AT 2:04 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Bechtolsheim

Ο Andreas von Bechtolsheim αφήνει το μωρό του για να ασχοληθεί με ένα startup που στοχεύει στην παραγωγή ταχύτερων και φθηνότερων switches. Για την ακρίβεια ήδη έχουν έτοιμο προϊόν που τρέχει στα δίκτυα πελατών. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Bechtolsheim μαζί με τους Vinod Khosla, Bill Joy και Scott McNealy, ίδρυσαν την Sun Microsystems το 1982 και λίγο αργότερα ο Bechtolsheim κατασκεύασε αυτό που σήμερα ονομάζουμε workstation.

Τα χρόνια πέρασαν, το .com bubble έσπασε και έφτασε πλέον η στιγμή που ενώ θα παραμείνει ως σύμβουλος στην Sun, την εταιρεία που βοήθησε να ξεκινήσει και να στήσει το internet (θυμάται κανείς το we are the dot in .com) αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα chairman και chief development officer στην Arista Networks, την εταιρεία που κατασκευάζει switches για να χτυπήσει την Cisco εκεί που πονάει.

Για όσους δεν ξέρουν και σε πολύ γενικές γραμμές, τα switches είναι υπολογιστές σε περίεργα κουτιά που κάνουν μόνο 2-3 πράγματα με επεξεργαστές και software σχεδιασμένα αποκλειστικά για αυτά τα 2-3 πραγματάκια, ένα εκ των οποίων είναι να διαχειρίζονται την μεταφορά δεδομένων με έξυπνο τρόπο (ένα πολύ απλό Cisco 831 switch). Η Cisco είναι κυρίαρχος στην αγορά (γιατί το αξίζει είναι ένας λόγος) αλλά τα προϊόντα που προσφέρει κοστίζουν ακριβά. Η λύση της Arista είναι γρηγορότερα, φθηνότερα, πιο μικρά και ευκολότερα στην διαχείριση switches.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. το Arista είναι από το Ελληνικό “Άριστα”?

Top

Show Buttons
Hide Buttons