Τίτλοι τέλους στην συνεργασία HTC και Beats Audio [ανάλυση]

by Stefanos Kofopoulos • On 19-08-2013 • AT 4:53 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Τίτλοι τέλους στην συνεργασία HTC και Beats Audio [ανάλυση]

Δύσκολα τα πράγματα για την HTC και την Beats Audio, την εταιρεία του γνωστού Dr. Dre που φαίνεται να αναζητά τρόπους να απεξαρτηθεί από την HTC και να ανοιχτεί σε νέες αγορές και προϊόντα.

Το σήμα Beats Audio υπάρχει αποκλειστικά σε HTC smartphones αλλά όπως φαίνεται η σχέση των δύο εταιρειών έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδρυτές της Beats Audio, Dr. Dre και Jimmy Iovine, ψάχνουν τρόπους για να απεξαρτηθούν από την HTC με εξαγορά των μετοχών.

Ολα ξεκινησαν το 2011 με επενδυση $300 εκ. της HTC για το 50% της Beats Audio

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2011 όταν η HTC και ο CEO της εταιρείας Peter Chou, ανακοίνωσαν επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για περίπου το 50% των μετοχών της Beats Audio. Εκτός από μετοχές η HTC απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα για χρήση της “τεχνολογίας Beats Audio” σε smartphones μαζί φυσικά με την προώθηση ακουστικών Beats Audio μαζί με συγκεκριμένα μοντέλα HTC. Εκείνη την περίοδο η HTC ήταν ασταμάτητη με κέρδη ρεκόρ.

Ένα χρόνο, δηλαδή το 2012, μετά τα πρώτα σημάδια για την ρήξη της σχέσης HTC και Beats Audio εμφανίστηκαν με τον Dr. Dre και Jimmy Iovine να αγοράζουν πίσω περίπου το 25% των μετοχών που είχαν παραχωρήσει στην HTC με αντάλλαγμα τα $300 εκατομμύρια επένδυσης. Παρά την παραχώρηση των μετοχών η HTC εξακολουθούσε να διατηρεί δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: την αποκλειστική διάθεση της “τεχνολογίας Beats Audio” σε smartphones και τον ρόλο του μεγαλύτερου εξωτερικού επενδυτή στην Beats Audio με ποσοστό περίπου 25%.

Fast forward στο καλοκαίρι 2013 και οι πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι η Beats Audio αναζητά εξωτερικό επενδυτή για να αγοράσει το υπόλοιπο 25% των μετοχών που διατηρεί η HTC στην εταιρεία και να γίνει μέτοχος με μικρό ποσοστό. Οι λόγοι για τις σημαντικές αλλαγές παραμένουν άγνωστοι αλλά φαίνεται να ακολουθούν την άσχημη πορεία των πωλήσεων της HTC.

O Dr. Dre και η Beats Audio θα αναζητησουν νεες συνεργασιες στην αγορα των smartphones, γιατι οχι και με την Samsung

Τίτλοι τέλους στην συνεργασία HTC και Beats Audio [ανάλυση]

Μεταξύ 2011 και 2013 πολλά έχουν αλλάξει στην αγορά των smartphones και ιδιαίτερα στην αγορά του Android. Η Samsung κυριαρχεί ενώ η HTC βλέπει απώλειες και οικονομικά στοιχεία με αρνητικό πρόσημο κάθε τρίμηνο. Είναι πολύ πιθανό οι μειωμένες πωλήσεις των HTC smartphones να μην αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη στην Beats Audio.

Με την εξαγορά του πακέτου μετοχών HTC είναι πιθανά δύο σενάρια. Η HTC θα χάσει την αποκλειστικότητα για χρήση της “τεχνολογίας Beats Audio” στα smartphones αλλά θα κερδίσει μετρητά που χρειάζεται άμεσα. Αντίθετα η Beats Audio θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο και θα μπορέσει να αναζητήσει νέες συνεργασίες στην αγορά των smartphones, για παράδειγμα την Samsung.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα για την HTC για βγάζει ωραία προϊόντα, αλλά η Samsung αυτόν τον καιρό έχει μεγάλο hype άραγε ήρθε η ώρα Για ένα ένα s5 beats audio

  2. Μόνο που το logo της b ΔΕΝ υπάρχει μόνο σε HTC συσκευές αλλά και της HP (touchpad/slate).

    • Στα smartphones η μόνο εταιρεία με πρόσβαση στην τεχνολογία και το λογότυπο της Beats Audio είναι η HTC. Η HP το χρησιμοποιεί σε άλλο hardware εκτός smartphones

Top

Show Buttons
Hide Buttons