Το BBC απολύει 1800 υπαλλήλους

by Stefanos Kofopoulos • On 18-10-2007 • AT 7:52 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ

bbc news

Με απολύσεις 1800 υπαλλήλων ή αλλιώς του 8% του δυναμικού του, το BBC ελπίζει να βελτιώσει τα οικονομικά του μεγέθη και να προχωρήσει στο αύριο. Φυσικά η μείωση των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας δεν είναι αρκετές γιατί όπως δήλωσε ο Mark Thompson Director-General της επιχείρησης θα ακολουθήσουν άλλες 2500 απολύσεις τα επόμενα 6 χρόνια αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν περίπου 700 νέες θέσεις.

Εκτός από την περίεργη μαθηματική συλλογιστική, το κανάλι σκοπεύει να πουλήσει το κύριο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό του στούντιο για περίπου 4 εκατομμυρία δολλάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα και τα εθνικά δελτία ειδήσεων τηλεόρασης και ραδιοφώνου θα αναζητήσουν νέα στέγη. Στις περικοπές εκτός από τον τομέα της ενημέρωση θα επηρεαστούν αρνητικά και τα ντοκυμαντέρ.

Τα σωματεία έχουν δηλώσει την πρόθεση τους για κινητοποιήσεις αλλά εγώ αναρωτιέμαι τί στο καλό θα απογίνει το British Broadcasting Corporation αν η Βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει να μειώσει ακόμα περισσότερα τα έσοδα του σταθμού. Δεν βγάζουν λεφτά από τις διαφημίσεις και τις άδειες προβολής που πουλάνε σε κανάλια όλου του κόσμου; Διάολε, μιλάμε για το BBC!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν μου σταματήσουν το Top Gear θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!

  2. Τελικα ολοι κανουν περικοπες…Ακομη και στο BBC…

  3. Σιγά μην δεν βγάζουν κέρδος.
    Απλά κάνουν και αυτοί περικοπες γιατι μπορούν.

    Θα πήραν κάνα studio σε χώρα του τρίτου κόσμου χεχε

Top

Show Buttons
Hide Buttons