Βάση σε αστεροειδή από την Deep Space Industries

by Nikos Kaimakamis • On 12-08-2016 • AT 4:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Deep space Industries prospector 1

Το έτος 2020 έχει θέσει ως στόχο για την τοποθέτηση βάσης σε έναν αστεροειδή η Deep Space Industries, σύμφωνα με το φιλόδοξο σχέδιό της. 

Η αποστολή της Deep Space Industries έχει το όνομα Prospector 1 και θα είναι η πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία που θα δοκιμάσει να προσεδαφίσει μία λειτουργική βάση πάνω σε έναν αστεροειδή. Το διαστημικό σώμα θα περνά κοντά από τη Γη και τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για το σκάφος της Deep Space Industries, ώστε να μπορέσει να το προσεγγίσει. Το Prospector 1 δεν θα φέρει τίποτα μαζί του πίσω στη Γη, αλλά θα χαρτογραφήσει τον αστεροειδή και θα αναλύσει τη χημική σύσταση της επιφάνειάς του.

DSI_Prospector1_Infographic-ed

Η Deep Space Industries τονίζει ότι το σκάφος Prospector 1 θα είναι πολύ ελαφρύ, καθώς το βάρος του δεν θα ξεπερνά τα 50 κιλά. Ο απώτερος σκοπός της Deep Space Industries είναι να καταφέρει να αντλήσει πολύτιμα μέταλλα από αστεροειδείς και αυτή η αποστολή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 θα είναι το πρώτο, κρίσιμο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με την τοποθέτηση ενός πομποδέκτη πάνω σε έναν αστεροειδή.

H Deep Space Industries θέλει να τοποθετήσει σε δεύτερη φάση ειδικές βάσεις άντλησης πόρων σε αστεροειδείς με τη δυνατότητα επιστροφής φορτίων στη Γη ή σε άλλες εγκαταστάσεις στο διάστημα με τη χρήση των πρώτων υλών που θα αντλούνται στους αστεροειδείς. Είναι ένα σχέδιο που αξίζει να δούμε να πετυχαίνει…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons