Η Bank of America πιστεύει στο Hadoop, ο κόσμος αλλάζει με Linux

by Stefanos Kofopoulos • On 22-11-2010 • AT 2:34 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η Bank of America πιστεύει στο Hadoop, ο κόσμος θα αλλάζει όπως έγινε με Linux

Όταν ο κύριος Abhishek Mehta ή αλλίως Managing Director for Big Data and Analytics for Bank of America συζητά ότι το αν αλλά το πότε το Hadoop θα αλλάξει τον τρόπο που οι εταιρείες λειτουργούν σήμερα, η αλλαγή βρίσκεται ήδη στην μέση. Με τον επιπλέον ρόλο του Executive in Residence at MIT Media Lab ο Mehta λέει ξεκάθαρα αυτό που πιστεύει, το Hadoop θα προκαλέσει τόσες πολλές και μεγάλες αλλαγές όσες και το Linux. Θεωρεί μάλιστα την δυναμική του Hadoop ακόμα μεγαλύτερη.

Με λίγα λόγια το Hadoop είναι “software framework that supports data-intensive distributed applications under a free license. It enables applications to work with thousands of nodes and petabytes of data” ή με πιο απλά λόγια, η τεχνολογία που επιτρέπει σε sites όπως το Facebook, το Yahoo!, το Google και τράπεζες όπως η Bank of America να διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια (αν όχι δισεκατομμύρια) αρχεία καθημερινά με όγκο που δεδομένων που ξεπερνά κάθε φαντασία. Χαρακτηριστικό της ευελιξίας και προσαρμογής του Hadoop είναι το Facebook και η Bank of America.

Το βίντεο με τον Abhishek Mehta να μιλάει για το Hadoop έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παρόν αλλά και το άμεσο μέλλον υπηρεσιών που θα προκύψουν με την βοήθεια του Hadoop και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών. Φανταστείτε το επόμενο Facebook να ξεκινάει με το Hadoop και το Hive δεδομένα και τον κώδικα ώριμο πλέον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Hadoop at Last.fm
    Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση

    http://www.slideshare.net/klbostee/hadoop-at-lastfm

  2. Ασχολείται κανένας απο εσας με Hadoop ?

    • Μάλλον όχι, δυστυχώς

Top

Show Buttons
Hide Buttons