Αυτόνομο όχημα από BMW και Baidu

by Nikos Kaimakamis • On 15-06-2015 • AT 10:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

bmw-autonomy

H κινεζική Baidu συνεργάζεται με την γερμανική BMW από τον Απρίλιο του 2014 με σκοπό τους τη δημιουργία ενός αυτόνομα κινούμενου οχήματος. 

Ήδη, σύμφωνα με το Slashgear, το οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Baidu, η συνεργασία αυτή είναι έτοιμη να αποδώσει καρπούς. Ο σκοπός των δύο εταιρειών είναι να δουν τα μοντέλα που εξελίσσουν να βρίσκουν το δρόμο της μαζικής παραγωγής και όχι να μένουν απλώς και μόνο στο πειραματικό στάδιο. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τα οχήματα αυτά να κινούνται στους δρόμους της Σανγκάης και του Πεκίνου.

Το σύστημα που αναπτύσσουν από κοινού η Baidu και η BMW δεν θα βγάλει τον οδηγό από την εξίσωση, αλλά θα πάρει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης από πάνω του. Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν είναι ένα σύστημα όπως εκείνο που ετοιμάζει η Google σε συνεργασία με την Uber και την απολύτως αυτόνομη κίνηση των οχημάτων.

baiducar

Οι περισσότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμφάνιση των οχημάτων της Baidu και τη BMW εντός του επόμενου έτους, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το πώς ακριβώς θα κινούνται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ασία ετοιμάζεται για την είσοδό της στην κατηγορία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons