Αυτόνομα οχήματα ετοιμάζει και η BMW

by Nikos Kaimakamis • On 07-03-2016 • AT 11:01 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

bmw-fully-automated

H BMW θέλει να μπει στο πεδίο των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων με αρκετές έξυπνες λειτουργίες στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. 

Η BMW βλέπει τον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως είναι η Tesla, η Apple, η Google και οι άλλες κατασκευάστριες εταιρείες όχι μόνο από τον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και του αυτοκινήτου και είναι φανερό ότι δεν θέλει να μείνει πίσω στην κούρσα της εξέλιξης του αυτόνομα κινούμενου οχήματος. Οι στόχοι της BMW έγιναν ακόμα πιο εμφανείς μέσα από τις δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες εξέλιξης για την BMW είναι το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο, το οποίο η BMW πιστεύει ότι θα γίνει το λεγόμενο έξυπνο όχημα, εκείνο που δεν θα κινείται μόνο αυτόνομα, αλλά θα τρέχει εφαρμογές και θα μπορεί να συνδεθεί με το cloud. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που δημοσιεύουν τόσο το Reuters όσο και το Slashgear, δεν αποκλείεται η Apple να είναι σε αγαστή συνεργασία με την BMW για την από κοινού ανάπτυξη ενός τέτοιου έξυπνου οχήματος.

Το σίγουρο είναι ότι το όχημα που ετοιμάζει η BMW θα βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του, μιας και η BMW έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons