Αυτόνομα λεωφορεία από τον Elon Musk

by Nikos Kaimakamis • On 02-05-2016 • AT 10:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

elon-musk-tesla

H καινοτομία φαίνεται πως είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA του Elon Musk της Tesla, ο οποίος μιλά για αυτόνομα λεωφορεία. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθούν στόλοι από αυτόνομα κινούμενα λεωφορεία, με στόχο την καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις πόλεις και τους περιφερειακούς δρόμους, ενώ ο μεγάλος οραματιστής δείχνει να έχει στο νου του ένα σχετικό project, για το οποίο ακόμα δεν συζητά ανοιχτά.

Στο πλαίσιο ενός συνεδρίου για τις μετακινήσεις, ο Elon Musk δήλωσε ότι υπάρχει ένα σχετικό σχέδιο, το οποίο διαφοροποιείται ελαφρώς από την ιδέα ενός λεωφορείου, αλλά μπορεί να προσφέρει λύσεις μετακίνησης σε πυκνοκατοικημένες πόλεις. Για τον Elon Musk, τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα είναι η λύση που θέλουν οι μοντέρνες πόλεις για να γίνουν λίγο πιο βιώσιμες για τους κατοίκους τους.

Ο Elon Musk δεν φαίνεται να θέλει να αποκαλύψει περισσότερα, αλλά είναι δεδομένο ότι έχει πολλά στο μυαλό του. Από την άλλη μεριά, θεωρεί ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στα όσα λέει δημόσια για το θέμα, αφού πολύ εύκολα μπορούν να προκύψουν παρεξηγήσεις από τα όσα λέγονται. Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Elon Musk, όσο και άλλοι, δείχνουν να δίνουν έμφαση στην τεχνολογία αυτόνομης κίνησης οχημάτων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons