Αυτόματος πιλότος στα οχήματα της Tesla

by Nikos Kaimakamis • On 15-10-2015 • AT 12:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

tesla model s p85d

H Tesla παρουσιάζει το σύστημα αυτόματου πιλότου των οχημάτων της, χωρίς όμως να υποστηρίζεται η πλήρως αυτόνομη κίνηση.

Αρχής γενομένης από σήμερα, τα Tesla Model S θα μπορούν να οδηγούν μόνα τους, αλλά και να παρκάρουν μόνα τους σε συγκεκριμένες συνθήκες. Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, προτρέπει τους κατόχους Tesla Model S να μην αφήνουν τόσο συχνά τα χέρια από το τιμόνι, καθώς ο αυτόματος πιλότος είναι μια περιορισμένη λειτουργία και δεν καθιστά πλήρως αυτόνομο το όχημα. Το σύστημα θα είναι ενεργό και στο νεότερο Tesla Model X.

tesla autopilot

Σύμφωνα με την Tesla, με το νέο λογισμικό, τα οχήματα θα μπορούν να αλλάζουν λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο και να ρυθμίζουν αυτόματα την ταχύτητα κίνησης, σύμφωνα με τις συνθήκες κίνησης. Το νέο λογισμικό θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η Ευρώπη και η Ασία, όπου αναμένεται η σχετική αδειοδότηση από τις Αρχές.

Ο οδηγός έχει σταθερή πληροφόρηση για τα στοιχεία κίνησης του οχήματος μέσα από τις οθόνες του συστήματος. Ο Elon Musk προβλέπει ότι σε τρία χρόνια από σήμερα θα μπορεί κανείς να μπαίνει στο Tesla του, να μην αγγίζει τίποτα και να φτάνει στον προορισμό του, με απόλυτη ασφάλεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons