Αυτόματος μεταφραστής στο αυτί από την Lingmo

by Nikos Kaimakamis • On 14-06-2017 • AT 12:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

To startup Lingmo από την Αυστραλία δημιούργησε έναν αυτόματο μεταφραστή ξένων γλωσσών στο αυτί. 

Φαίνεται ότι οι δημιουργοί του Lingmo έβλεπαν αρκετές ώρες… Star Trek και ήθελαν να παρουσιάσουν μία συσκευή που να μοιάζει με τον Universal Translator. H συσκευή ονομάζεται Translate One2One και μοιάζει με ένα ακουστικό με τη διαφορά ότι μπορεί να μεταφράζει σε πολλές γλώσσες οι οποίες είναι τα αγγλικά, ιαπωνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γερμανικά και κινέζικα, χωρίς να είναι αναγκαίο να συνδεθεί με ένα smartphone μέσω Bluetooth ή Wi-Fi.

Για τις ανάγκες της μετάφρασης γίνεται χρήση της τεχνολογίας του IBM Watson και συγκεκριμένων APIs του, ενώ η Lingmo τονίζει ότι η μετάφραση μπορεί να γίνεται μέσα σε 3 με 5 δευτερόλεπτα το πολύ. Το εντυπωσιακό είναι ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία πολύ ακριβή συσκευή, αλλά με ένα gadget που θα μπορεί να αποκτήσει κανείς αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 180 ευρώ.

Για τη δημιουργία του η Lingmo έχει συνεργαστεί στενά με την IBM, ενώ οι κατασκευαστές του τονίζουν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα είναι η πρώτη στην κατηγορία της που θα είναι online διαθέσιμη σε ένα παγκόσμιο κοινό. Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons