Αυτόματες οι ανανεώσεις στα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 20-07-2015 • AT 10:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Windows-10 more

H Microsoft επιβεβαίωσε ότι το update των Windows 10 θα είναι μία αυτόματη διαδικασία, στην οποία δεν θα μπορεί να επέμβει ο χρήστης. 

Τα Windows 10 ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα εξετάζουν για αναβαθμίσεις του λογισμικού και των εφαρμογών που θα είναι διαθέσιμες μόνο από αξιόπιστες πηγές και θα τις εγκαθιστούν αυτόματα. Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι οι αναβαθμίσεις θα γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη κάθε φορά, καθώς -όπως προκύπτει από τους όρους και τις προϋποθέσεις της Microsoft- ο χρήστης κάνει μία φορά αποδοχή των όρων και έπειτα όλα γίνονται αυτόματα.

Σύμφωνα με το BGR, η αυτόματη διαδικασία θα ισχύει στους κατόχους του Windows 10 Home Edition και όχι σε όσους έχουν επιλέξει το Windows 10 Pro. Η καλή πλευρά του όλου ζητήματος με την αυτόματη ανανέωση των Windows 10 είναι ότι τα συστήματα των χρηστών θα είναι μόνιμα ενημερωμένα και έτσι δεν θα είναι ευάλωτα σε επικίνδυνα κενά ασφαλείας ή άλλες απειλές.

Από την άλλη μεριά, με την πρωτοβουλία αυτή της Microsoft, ο χρήστης χάνει πλέον τον πλήρη έλεγχο του συστήματός του, αφού διεργασίες εκτελούνται στο παρασκήνιο, χωρίς να μπορεί ο χρήστης να επέμβει σε αυτές. Η συζήτηση στο Διαδίκτυο έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο σκεπτικών…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons