Αύξηση της μέσης ταχύτητας στο Internet

by Nikos Kaimakamis • On 30-06-2016 • AT 4:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

broadband-fibre-router

Στοιχεία της Akamai δείχνουν ότι η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet έχει αυξηθεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες. 

Στην τριμηνιαία της έκθεση για την κατάσταση του Internet, η Akamai εντόπισε μία αύξηση της μέσης ταχύτητας σύνδεσης στο Internet κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, σε ποσοστό 12% και 23% σε σχέση με το περασμένο έτος. Συγκεκριμένα, η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τα 6.3 Mbps, σύμφωνα με τα στοιχεία της Akamai.

Η μεγαλύτερη μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet εντοπίζεται στη Νότια Κορέα, όπου τα 29 Mbps είναι κοινός τόπος. Οι Σκανδιναβικές χώρες ακολουθούν, ενώ η Σιγκαπούρη είναι η χώρα στην οποία σημειώθηκε η κορυφαία ταχύτητα ως μέγιστο, όπου έκανε την εμφάνισή της η μέτρηση των 146,9 Mbps.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τις μετρήσεις της Akamai είναι η πορεία εφαρμογής του πρωτοκόλλου IPv6 σε σχέση με το ΙPv4, όπου φαίνεται ότι το παλαιό πρότυπο έχει περιοριστεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι. Στα στοιχεία της Akamai φαίνεται ότι η χώρα μας είναι ψηλά στη λίστα με τις χώρες που επιλέγουν το IPv6, με το 22% της κυκλοφορίας στο Internet στη χώρα μας να γίνεται με βάση το νέο πρωτόκολλο.

Αναφορικά με το mobile Internet, η υψηλότερη μέτρηση ταχύτητας έδειξε τα 27.9 Mbps και η χαμηλότερη τα 2.2 Mbps.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons