Αυξημένες χωρητικότητες από Seagate και Lenovo

by Nikos Kaimakamis • On 11-08-2016 • AT 10:40 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

seagate-60tb-ssd

Την κατακόρυφη αύξηση της χωρητικότητας των αποθηκευτικών μέσων ανακοινώνουν οι Lenovo και Seagate σε μορφή SSD. 

Μπορεί σχετικά πρόσφατα να παρουσιάστηκε ένα SSD με χωρητικότητα 16 TB από τη Samsung, αλλά τώρα είναι η σειρά της Lenovo να παρουσιάσει ένα SSD με χωρητικότητα 48 TB, την ίδια στιγμή που η Seagate κάνει λόγο για ένα εσωτερικό αποθηκευτικό μέσο συνολικής χωρητικότητας 60 ΤΒ. Το κακό είναι ότι οι SSD αυτοί δεν προορίζονται για χρήση στον επόμενο προσωπικό υπολογιστή μας, αλλά θα βρουν θέση σε servers και data centers.

To κόστος των προτάσεων της Lenovo και της Seagate είναι θα είναι πολύ μεγάλο, ειδικά στην αρχή της κυκλοφορίας τους, επομένως δεν θα μπορεί να τις αποκτήσει ένας μέσος χρήστης. Θα μπορούν, όμως, να τοποθετηθούν σε υπολογιστικές υλοποιήσεις υψηλών απαιτήσεων, όπου η ταχύτητα και η αξιοπιστία είναι το ζητούμενο.

Όπως αναφέρει το Liliputing, ο δίσκος SSD της Lenovo θα έχει διαστάσεις όμοιες με εκείνες που έχει ένας τυπικός δίσκος 2.5 ιντσών για ένα laptop, ενώ ο δίσκος της Seagate θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και θα μοιάζει με έναν δίσκο 3.5 ιντσών. Τόσο ο SSD των 48 ΤΒ όσο και εκείνος των 60 ΤΒ είναι οι μεγαλύτεροι σε χωρητικότητα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons