Αυτοματοποιημένες διαδικτυωμένες μεταφορές από την Ericsson

by George Polyzos • On 05-10-2015 • AT 2:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ericsson-hq-10

Η Ericsson θα παρουσιάσει τις Αυτοματοποιημένες Διαδικτυωμένες Μεταφορές στο Παγκόσμιο Συνέδριο ITS που πραγματοποιείται στο Bordeaux της Γαλλίας, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Συνέδριο ITS, η Ericsson θα παρουσιάσει την ικανότητά της να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις στον τομέα των μεταφορών. Ανάμεσα στα εκθέματα της Ericsson θα βρίσκονται οι Αυτοματοποιημένες Διαδικτυωμένες Μεταφορές, ένα νέο σχέδιο του Ericsson Research που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα κινητού δικτύου μπορούν να βελτιώσουν τις δημόσιες μεταφορές.

Τα συστήματα που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή οι φορείς μεταφορών για να σχεδιάσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν είναι ευέλικτα και βασίζονται σε ένα περιορισμένο δείγμα δεδομένων – και εν τούτοις τα δρομολόγια συνήθως παραμένουν αμετάβλητα για σχετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ως αποτέλεσμα, τα λεωφορεία κάνουν τις ίδιες προγραμματισμένες στάσεις με την ίδια σειρά – ανεξάρτητα από το αν κάποιος περιμένει στις στάσεις ή όχι.

Ένα σχετικό πρόβλημα προκύπτει όταν μεγάλες αθλητικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σχεδιάζονται και οι δημόσιες μεταφορές κατακλύζονται από το πλήθος που συγκεντρώνεται σε ένα σημείο. Και τα δύο προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν με τη χρήση Αυτοματοποιημένων Διαδικτυακών μεταφορών.

Οι Αυτοματοποιημένες Διαδικτυωμένες Μεταφορές καθιστούν δυνατή τη χρήση δεδομένων δικτύου τηλεπικοινωνιών για την ανάλυση της κίνησης των ανθρώπων στις πόλεις καθώς και το πού, πότε, πώς και γιατί χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. Το σχέδιο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία δρομολογίων λεωφορείων με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες των μετακινούμενων – και μπορεί να προσαρμόζεται δυναμικά σε πραγματικό χρόνο. Στην περίπτωση μεγάλων εκδηλώσεων, οι φορείς μεταφορών μπορούν να κάνουν ανασκόπηση δρομολογίων κατά τη διάρκεια προηγούμενων εκδηλώσεων του ίδιου τύπου και να οργανώσουν προσαρμοσμένα δρομολόγια.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των πόλεων έχουν μαζί τους ένα κινητό τηλέφωνο όπου πηγαίνουν. Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο Ericsson Mobility Report, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έχει φτάσει το 99% και υπάρχουν περίπου 4,9 δισεκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο.

Με τον αστικό πληθυσμό να αυξάνεται τόσο γρήγορα, η λύση για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες δημόσιων μεταφορών δεν είναι να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων, το οποίο αυξάνει απλώς τα λειτουργικά κόστη, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη ρύπανση. Η καλύτερη λύση είναι η  εισαγωγή των έξυπνων συστημάτων μεταφορών, όπως οι Αυτοματοποιημένες Διαδικτυωμένες Μεταφορές. Κατά την παρουσίαση αυτού του σχεδίου στο Παγκόσμιο Συνέδριό ITS, η Ericsson θα επικεντρωθεί στα δημόσια λεωφορεία – αλλά οι Αυτοματοποιημένες Διαδικτυωμένες Μεταφορές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Εκτός από τις Αυτοματοποιημένες Διαδικτυωμένες Μεταφορές, η Ericsson θα παρουσιάσει επίσης:

Connected Bus Stop – μία ιδέα που ενσωματώνει τεχνολογία μικρών κυψελών, παρέχοντας στους φορείς δημόσιων μεταφορών μία πρόσθετη πηγή εσόδων και υποστηρίζοντας τη λειτουργικότητα συγκεκριμένων μεταφορών

Connected Traffic Cloud – μία διαχειριζόμενη λύση cloud που επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων κίνησης και οδικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των συνδεδεμένων οχημάτων και των αρχών της οδικής κυκλοφορίας

Connected Vehicle Cloud – μια καθιερωμένη εμπορική πλατφόρμα που επιτρέπει σε κατασκευαστές και τρίτους να παρέχουν στους οδηγούς και τους επιβάτες υπηρεσίες και πληροφορίες

Mobility as a Service – ένα σχέδιο που διευκολύνει μεταφορές με πολλούς τρόπους, όπου διάφορα μέσα ιδιωτικών και δημόσιων μεταφορών μπορούν να συνδυαστούν και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια να αποθηκεύονται σε smart phones

Zero Site – ένα καθιερωμένο μέσο που συνδυάζει την ασύρματη σύνδεση μικρών κυψελών με ενεργειακά αποδοτικούς LED φωτισμούς στο δρόμο, σε συνεργασία με τη Philips.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons