Αυτό είναι το Android smartphone που ετοιμάζει η Nokia

by George Polyzos • On 03-10-2016 • AT 12:05 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

nokia-lumia-800-white-lifestyle-photo-of-interior

Όπως είναι γνωστό η Nokia έχει πλέον αποδεσμευτεί από τη Microsoft και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της για την εκ νέου είσοδο στην αγορά των smartphones.

Ένα από αυτά τα βήματα ακούει στο όνομα D1C, μία συσκευή που αξιολογήθηκε από το GeekBench και μέσω αυτής της αξιολόγησης αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά αλλά και ένα μέρος των επιδόσεών της.

Το D1C φαίνεται να ανήκει στη μεσαία κατηγορία συσκευών χρησιμοποιώντας τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 430 (κωδικός μοντέλου MSM8937), με τον κάθε πυρήνα του χρονισμένο στα 1,4GHz. Τη διαχείριση των γραφικών αναλαμβάνει η Adreno 505 GPU. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 3GB ενώ το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 7.0 Nougat. Άγνωστα παραμένουν τα modules κάμερας τα οποία θα χρησιμοποιεί η συσκευή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NokiaPowerUser, η Nokia σχεδιάζει να λανσάρει επιπλέον δύο high-end συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 7.0 έως το τέλος του έτους. Αυτές οι συσκευές εικάζεται ότι θα διαθέτουν μεταλλικό πλαίσιο, μεγάλες οθόνες, σαρωτές δακτυλικού αποτυπώματος και «καινοτόμες» κάμερες. Επιπλέον, άλλα δημοσιεύματα θέλουν οι «ναυαρχίδες» της Nokia να διαθέτουν επεξεργαστές Snapdragon 820 της Qualcomm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές δεν θα είναι οι πρώτες συσκευές της Nokia με λειτουργικό Android. Είχαν προηγηθεί το N1 tablet, πέρυσι, αλλά και μία σειρά οικονομικών συσκευών με μία σοβαρά τροποποιημένη έκδοση του Android Jelly Bean, το 2014.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι η Nokia μόνο το όνομα θα δώσει. Την κατασκευή και την παραγωγή θα την κάνει άλλη εταιρεία.

Top

Show Buttons
Hide Buttons