Αύξηση-ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της Cosmote

by George Polyzos • On 25-08-2015 • AT 1:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Cosmote-iphone-6-b

Σύμφωνα με στοιχεία από το δίκτυο της Cosmote, σημειώθηκε αύξηση-ρεκόρ 80% στην κίνηση δεδομένων, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Τα συνολικά δεδομένα που κινήθηκαν, κατά το διάστημα αυτό, ξεπέρασαν το 1,4 petabyte (1 petabyte=1000 terabytes). Πρωταθλήτριες στη χρήση mobile internet φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Χαλκιδική, η Μύκονος και η Πάρος με την κίνηση δεδομένων να αυξάνεται έως και 3 φορές σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχα, η Μύκονος (+25%), η Χαλκιδική (+20%) και η Κέρκυρα (+50%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.

Το δίκτυο της Cosmote εμπιστεύθηκαν και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας, με το roaming να παρουσιάζει αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Roamers από 121 χώρες  απόλαυσαν τις ταχύτητες mobile internet της εταιρείας, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ιταλία. Ακολούθησαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ αρκετοί από αυτούς έζησαν την εμπειρία των ταχυτήτων 4G της Cosmote.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της χρήσης του mobile internet έπαιξε η επέκταση των δικτύων νέας γενιάς της Cosmote. Χάρη στις εκτεταμένες επενδύσεις, το δίκτυο 4G της εταιρεία είναι το πρώτο δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, αφού είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 77% του πληθυσμού της χώρας, ενώ το 4G+, που επιτρέπει ταχύτητες έως 300Mbps, επεκτάθηκε σε 14 νησιά των Κυκλάδων και ακόμη 18 νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Σαν αποτέλεσμα, η αύξηση στην κίνηση των δικτύων 4G & 4G+ της εταιρείας ξεπέρασε το 300%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως, η μέση ταχύτητα 4G ξεπέρασε στη Μύκονο τα 50Mbps, στην Πάρο τα 50Mbps, στην Καλαμάτα τα 54Mbps, στα Χανιά τα 44Mbps και στην Κέρκυρα τα 41Mbps.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons