Αύξηση κερδών έως και 65% αναμένει η LG Electronics

by George Polyzos • On 12-04-2016 • AT 12:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

LG-G5-Gold

Η LG Electronics αναμένει για το α’ τρίμηνο του 2016 την μεγαλύτερη άνοδο κερδών τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ για το β’ τρίμηνο αναμένεται νέα ώθηση να δώσουν οι αναμενόμενες ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις του LG G5.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας κατά το α’ τρίμηνο του έτους θα εμφανίζει λειτουργικά κέρδη ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολικά έσοδα που θα ανέρχονται στα 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η πρόβλεψη, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί ετήσια αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 65,5% και θα είναι η μεγαλύτερη από το β’ τρίμηνο του 2014.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις παραπάνω προβλέψεις δεν υπολογίζεται η εμπορική πορεία του G5, του οποίου η παγκόσμια διάθεση ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου, δηλαδή ακριβώς με τη λήξη του τριμήνου. Αντίθετα, αυτό γεννά αισιοδοξία στην LG Electronics για τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Σύμφωνα με αναλυτές της κορεατικής Kiwoon Securities, το β’ τρίμηνο αναμένεται επίσης να είναι εξαιρετικό για την LG Electronics, με την μεγαλύτερη άνοδο λειτουργικών κερδών από το 2009. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών θέλουν τις οικιακές συσκευές και τις τηλεοράσεις να παραμένουν σε θετικά πρόσημα ενώ οι αναμενόμενες πωλήσεις 8 εκατομμυρίων G5, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, θα δώσουν θετικό πρόσημο και στις πωλήσεις φορητών συσκευών της εταιρείας.

Οι ελπίδες που τρέφει η LG για τη νέα της smartphone ναυαρχίδα φαίνεται και από τη δυναμική προώθηση των συνοδευτικών αξεσουάρ και gadgets της συσκευής, τα λεγόμενα LG Friends. Ενδεικτικό είναι ότι οι αναλυτές στην Κορέα θεωρούν ότι το G5 θα είναι το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons