Αύξηση εσόδων για τη Lenovo, πάνω από τις προβλέψεις

by George Polyzos • On 03-02-2015 • AT 2:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Lenovo-Y70-Touch_9

Η Lenovo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με τα οποία είχε ετήσια αύξηση εσόδων της τάξης του 31%, στα 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόλις τον Οκτώβριο του περασμένου έτους η Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola έναντι του ποσού των 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων γεγονός που επηρέασε θετικά τις πωλήσεις του τμήματος φορητών συσκευών της εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η Lenovo, η Motorola Mobility πούλησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του έτους περισσότερες από δέκα εκατομμύρια συσκευές, χωρίς να δίνει διευκρινήσεις για τις πωλήσεις που πέτυχαν τα επιμέρους μοντέλα. Στόχος της Lenovo είναι να επανατοποθετήσει τη Motorola στην κινεζική αγορά, κυρίως μέσω online πωλήσεων.

Το τμήμα Mobile είχε πωλήσεις αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αυξημένες κατά 118% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η Lenovo, μαζί με τη Motorola, διατηρεί πλέον ένα μερίδιο 6,6% της αγοράς smartphones αυξημένο κατά 78% σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα smartphones της Lenovo και της Motorola, στο τμήμα mobile εντάσσονται τόσο τα Android tablets της εταιρείας όσο και οι τηλεοράσεις της.

Στον τομέα των προσωπικών υπολογιστών η Lenovo διατηρεί τα πρωτεία με μερίδιο αγοράς της τάξης του 20% και συνολικές πωλήσεις αξίας 9,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Οι παραδόσεις υπολογιστών είχαν άνοδο κατά 5% σε αντίθεση με την κάθοδο κατά 3% της αγοράς των υπολογιστών, φθάνοντας τις 16 εκατομμύρια μονάδες υπολογιστών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 253 εκατομμύρια δολάρια έναντι 265 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δηλαδή καταγράφηκε μείωση 4,6%. Αιτία των μειωμένων κερδών ήταν οι μεγάλες εξαγορές που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα: Motorola στα 2,91 δισ. δολάρια και η μονάδα x86 servers της IBM στα 2,1 δισ. δολάρια.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons