Αυξημένη ζήτηση για το Galaxy Note 7 – Καθυστέρηση σε ορισμένες αγορές

by George Polyzos • On 25-08-2016 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy Note7 (1)

Το Galaxy Note 7 αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα της Samsung στον κόσμο των smartphones και όπως όλα δείχνουν η ζήτηση γι’ αυτό, όπως διαμορφώνεται από τις προ-παραγγελίες, είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πλευρά της Samsung αν και οι προ-παραγγελίες των Galaxy S7/ S7 Edge ήταν εντυπωσιακές, οι προ-παραγγελίες του Galaxy Note 7 δείχνουν να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο, προδικάζοντας ίσως και ακόμη καλύτερες πωλήσεις για το phablet της κορεατικής εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή Τύπο, η ζήτηση φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη ώστε η Samsung σχεδιάζει να καθυστερήσει το λανσάρισμα του Note 7 σε συγκεκριμένες αγορές (όπως της Μαλαισίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας) ώστε να μπορέσει να προσαρμόσει την παραγωγή των συσκευών. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, η Samsung παραδέχεται ότι «καθώς οι προ-παραγγελίες του Galaxy Note 7 έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μας, η ημερομηνία λανσαρίσματος σε ορισμένες αγορές έχει τροποποιηθεί».

Προφανώς, η αυξημένη ζήτηση δημιουργεί πονοκεφάλους στη Samsung, αλλά σίγουρα πρόκειται για ευχάριστα «προβλήματα» μιας και προδικάζεται μία εξαιρετική εμπορική πορεία για τη συσκευή. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην παραγωγή της συσκευής, δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή της κυρτής οθόνης ή του σαρωτή της ίριδας, αλλά έγκειται κυρίως στην αλλαγή του ρυθμού παραγωγής ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Galaxy-Note-7

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Samsung στο Reuters, «η εταιρεία εργάζεται ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αυξημένης ζήτησης στον μικρότερο δυνατό χρόνο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιες αγορές θα υπάρξει μετάθεση της ημερομηνίας λανσαρίσματος. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πώληση έως και 18 εκατομμυρίων συσκευών Note 7 μέχρι το τέλος του έτους. Εάν οι εκτιμήσεις επαληθευθούν θα πρόκειται για ένα από τα πλέον εμπορικά μοντέλα απ’ όσα έχει λανσάρει η Samsung στην ιστορία της.

[ΑΝΑΝΕΩΣΗ] Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Samsung Electronics Europe, πριν από την έναρξη των προ-παραγγελιών στις 16 Αυγούστου, οι εγγραφές των καταναλωτών για το Note7 στα ψηφιακά κανάλια της Samsung είχαν ξεπεράσει τις αντίστοιχες εγγραφές για τα Galaxy S7 και S7 edge, οδηγώντας σε ένα όριο που επιβάλλεται στη συνολική κατανομή των προ-παραγγελιών στην Ευρώπη για τη νέα συσκευή. Το όριο αυτό είχε σχεδιαστεί ειδικά για να διασφαλιστεί ότι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της αναμενόμενης ζήτησης των καταναλωτών θα μπορούσε να ικανοποιηθεί, όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις της συσκευής.

Στον απόηχο των υψηλών προ-παραγγελιών και με γνώμονα τη διαρκή δέσμευση της Samsung για την ικανοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ζήτησης των καταναλωτών, η γενική διαθεσιμότητα θα γίνει σταδιακά στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις στις 2, 9 και 16 Σεπτεμβρίου. Σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, το Galaxy Note 7 θα είναι διαθέσιμο από τις 16 Σεπτεμβρίου και έπειτα, σύμφωνα με δήλωση του κ. Άρη Παρασκευόπουλου, επικεφαλής του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons