Αυξημένες το 2016 οι δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών

by George Polyzos • On 30-08-2016 • AT 11:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

laptop-user

Ανοδικά θα κινηθεί και φέτος η παγκόσμια αγορά που σχετίζεται με την ασφάλεια των πληροφοριών, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τη σημασία της προστασίας των συστημάτων τους έναντι ψηφιακών επιθέσεων.

Οι σχετικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν το 2016 σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 7,9% και να ανέλθουν στα 81,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, οι νέες τεχνολογίες και το λογισμικό, που υιοθετούνται ραγδαία από τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, αυξάνουν τον αριθμό των ευπαθειών, τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι κυβερνο-εγκληματίες.

Οι συνολικές δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών θα αναπτυχθούν περαιτέρω φέτος έναντι του 2015, ενώ και το περασμένο έτος είχαν ενισχυθεί κατά 8,2% έναντι του 2014, χρονιά κατά την οποία, επίσης, υπήρξε άνοδος των σχετικών δαπανών. Από τους επιμέρους τομείς της αγοράς, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Gartner, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη έως το 2020 θα καταγράψουν αυτοί των δοκιμών ασφαλείας, του IT outsourcing και του data loss prevention-DLP (Πρόληψη Απώλειας Δεδομένων).

Η εταιρεία αναφέρει ότι η συνεχής διεύρυνση των δαπανών για την ασφάλεια των πληροφοριών είναι περαιτέρω από αναμενόμενη, καθώς το Internet of Things, η wearable τεχνολογία, τα αυτοκινούμενα οχήματα, η ασφάλεια των συστημάτων, που λειτουργούν στη λογική του Bring Your Own Device (BYOD) ή η ασφάλεια των συστημάτων και των υπηρεσιών Cloud, ήδη, δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγορά ασφαλείας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προβλέπει ότι μέχρι το 2018, το 90% των επιχειρήσεων και οργανισμών θα εφαρμόζει τουλάχιστον μία μορφή ολοκληρωμένου συστήματος DLP, από 50%, που είναι το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα.

Επιπλέον, εκτιμά ότι η μέση τιμή πώλησης των συστημάτων firewalls θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 2 ή 3 ποσοστιαίες μονάδες έως τα τέλη του 2018.

Το θέμα της ασφάλειας των πληροφοριών δεν αναμένεται να βγει από την ατζέντα των επιχειρήσεων στο άμεσο μέλλον, με τη στενότητα των εταιρικών προϋπολογισμών να είναι – ίσως- από τους μόνους λόγους που “φρενάρουν” την αγορά από ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Πηγή: ΣΕΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons