Αυξημένες πωλήσεις smartphones και κερδοφορία για την LG

by George Polyzos • On 03-05-2015 • AT 10:21 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LG_G_Flex_2

Η LG Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2015, καταγράφοντας αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, σε καθαρά και λειτουργικά κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 34,91 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 277,45 εκατομμύρια δολάρια. Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, στα 12,72 δισ. δολάρια, καθώς την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων smartphones έρχεται να αντισταθμίσει η ελαφρά κάμψη των εσόδων από πωλήσεις τηλεοράσεων.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, το τμήμα LG Mobile Communications (κινητή τηλεφωνία) καταγράφει την υψηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2010, οπότε και εμφανίστηκε η πρώτη συσκευή Android της LG. Ενισχυμένη, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζεται και η κερδοφορία της LG Home Appliance & Air Solutions Company (Οικιακών Συσκευών & Λύσεων Κλιματισμού).

Πιο αναλυτικα, ο κύκλος εργασιών της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) εμφανίζεται στα 4,03 δισ. δολάρια για το α’ τρίμηνο του 2015, μειωμένος κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το περιθώριο από λειτουργικές δραστηριότητες καταγράφει ελαφρά κάμψη σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος ένα χρόνο πριν, καθώς η εποχικότητα και η δυσμενής εξέλιξης των συναλλαγματικών ισοτιμιών είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, των εσόδων από πωλήσεις τηλεοράσεων LCD στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και της Λατινικής Αμερικής.

LG ULTRA HD TVs@CES 2015-01

Η ενίσχυση της προσπάθειας προώθησης των συσκευών τεχνολογίας 4K Ultra HD και OLED TV, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης τηλεοράσεων στις αγορές της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη καλύτερες προοπτικές για την LG Home Entertainment Company κατά το β’ τρίμηνο.

Το α’ τρίμηνο του 2015 εμφανίζεται ισχυρό για την LG Mobile Communications Company, με τις πωλήσεις smartphones να ανέρχονται στα 15,4 εκ. συσκευές, αυξημένες κατά 26% σε σχέση με πέρυσι. Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα περιόδου ύψους 3,27 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2014, ενώ σε επίπεδο λειτουργικού περιθωρίου καταγράφεται βελτίωση τόσο σε ετήσια βάση, όσο και σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο.

Στην αγορά της Βόρειας Αμερικής υπάρχει μία εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων, 66% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ η παρουσίαση του premium smartphone G Flex2 με την οθόνη τεχνολογίας Plastic-OLED οδήγησε τις πωλήσεις στην εσωτερική αγορά της Κορέας σε επίπεδα 57% υψηλότερα από την προηγούμενη περίοδο. Η παρουσίαση του LG G4 το β’ τρίμηνο του έτους αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της LG στο premium κομμάτι της αγοράς των smartphones και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία.

Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2015, ενσωματώνονται και τα αποτελέσματα της LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων), για πρώτη φορά από την ίδρυση της, τον Ιούλιο του 2013. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία καταγράφει κύκλο εργασιών ύψους 347,82 εκ. δολάρια, κυρίως από πωλήσεις προϊόντων car infotainment, όπως οι λύσεις τηλεματικής και τα συστήματα audio-video πλοήγησης.

Παρά τις μικρές λειτουργικές ζημιές των 2,18 εκ. δολαρίων, η LG θα συνεχίσει να επενδύει στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R & D), διατηρώντας την αισιοδοξία ότι η αγορά του car infotainment, των εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και των διαφόρων άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων για αυτοκίνητα θα ενισχυθεί παράλληλα με την αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των smart cars στην παγκόσμια αγορά.

[Δ.Τ. LG Electronics]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons