Αυξημένα έσοδα ανακοίνωσε η LG για το β’ τρίμηνο του 2017

by George Polyzos • On 06-08-2017 • AT 12:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η LG Electronics ανακοίνωσε έσοδα ύψους 12,89 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 4%, σε σύγκριση την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση στις συνολικές πωλήσεις οφείλεται κυρίως στις επιδόσεις του τμήματος οικιακών συσκευών που σημείωσε αύξηση 12% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2016. Τα τρία από τα τέσσερα Business Units της LG παρουσίασαν αύξηση εσόδων σε σχέση με το 2016, ενώ αύξηση παρουσίασαν επίσης και τα λειτουργικά της έσοδα κατά 13.6%, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 588,2 εκατ. δολάρια, παρά το αρκετά απαιτητικό τρίμηνο για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Πιο αναλυτικά, η LG Home Appliance & Air Solution Company είχε το μεγαλύτερο μερίδιο τόσο στα έσοδα του δευτέρου τριμήνου με 4,65 δισ. δολάρια όσο και στα λειτουργικά έσοδα με 412,5 εκατ. δολάρια. Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία που ξεχώρισαν είναι οι ισχυρές επιδόσεις στην αγορά της Κορέας με αύξηση των πωλήσεων κατά 43% σε σύγκριση το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Η LG Home Entertainment Company κατέγραψε έσοδα 3,75 δισ. δολαρίων, με 2% αύξηση στις πωλήσεις δευτέρου τριμήνου παρά τη μείωση στη ζήτηση τηλεοράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυρές πωλήσεις των premium τηλεοράσεων LG OLED και SUPER UHD σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη διαχείριση των εξόδων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους κατά 8.1%. Η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση για τις premium τηλεοράσεις θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα το επόμενο τρίμηνο

Η LG Mobile Communications Company είχε ένα αρκετά απαιτητικό δεύτερο τρίμηνο με έσοδα ύψους 2,39 δισ. δολαρίων και λειτουργικές ζημιές ύψους 117,27 εκατ. δολαρίων. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ήταν σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων των αναμενόμενων εσόδων από τις πωλήσεις των smartphones και της αύξησης του κόστους των εξαρτημάτων. Η αγορά της Βορείου Αμερικής παρέμεινε ισχυρή, σημειώνοντας αύξηση 13% στις πωλήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο χάρη στις αυξημένες επιδόσεις της μεσαίας κατηγορίας της εταιρείας.

Η LG Vehicle Components Company ανακοίνωσε υψηλή αύξηση των πωλήσεων της κατά 38%, ύψους 781,7 εκατ. δολαρίων. Σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στη δραστηριότητά της εταιρείας στην τηλεματική τεχνολογία και τα εξαρτήματα με τα οποία προμήθευσε το ηλεκτρονικό όχημα Chevrolet Bolt, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Αμερικάνικη αγορά.

Η συνεχής επένδυση στην Έρευνα & Ανάπτυξη όπως στα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού ADAS, οδήγησε σε λειτουργικές ζημιές ύψους 14,5 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο. Ωστόσο οι επενδύσεις έχουν ξεκινήσει και αποδίδουν καρπούς καθώς η LG επιλέχθηκε από premium γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την προμήθεια ADAS κάμερας και σχετικού λογισμικού για τα οχήματα επόμενης γενιάς της εταιρείας. Η αγορά των εξαρτημάτων ηλεκτρονικών οχημάτων αναμένεται να σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αντανακλώντας στη διάθεση του Chevrolet Bolt στη Βόρεια Αμερική και την ανάπτυξη άλλων ηλεκτρονικών οχημάτων στην Ευρώπη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons