Το Audi A5 Sportback είναι εδώ

by dkalo • On 19-07-2009 • AT 8:04 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Audi A5 Sportback

Για το Audi A5 Sportback και τις φήμες που κυκλοφορούσαν γύρω από αυτά είχαμε γράψει από τότε που ξεκίνησαν, τον Απρίλη. Ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης του αυτοκινήτου από την Γερμανική εταιρία με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της εταιρίας.

Όπως δήλωσε η ίδια η Audi, το νέο A5 Sportback συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από 3 κόσμους: την ομορφιά ενός coupe, την άνεση ενός sedan και την πρακτικότητα ενός station wagon. Σίγουρα έχουν γίνει κάποιοι συμβιβασμοί αλλά νομίζω ότι το A5 Sportback είναι πολύ κοντά στην χρυσή τομή.

Κίνηση στο νέο Audi θα δίνουν οι γνωστοί τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες που υπάρχουν στα Α4 και Α5, με κορυφαίο τον ατμοσφαιρικό V6 3.2 λίτρων και απόδοσης 261 ίππων. Μελλοντικά αναμένουμε και την έκδοση S του Α5 Sportback με τον 3λιτρο supercharged V6 των 333 ίππων και των 44 κιλών ροπής.

Ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει αν θέλει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG) 7 σχέσεων ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις θα εφοδιάζονται με 3 διαφορικά και κατά συνέπεια με τετρακίνηση Quattro.

Και αν η τετρακίνηση ανεβάζει την κατανάλωση, οι υπέυθυνοι για τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του A5 Sportback έκαναν αρκετά καλή δουλειά ρίχνοντας τον συντελεστή της οπισθέλκουσας σε 0.29 με σκοπό την μειωμένη κατανάλωση. Σε αυτό θα βοηθήσει και το σύστημα stop – start. Η οικολογική πλευρά του A5 Sportback περιλαμβάνει και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Στην παραγωγή θα μπει στις αρχές του Φθινοπώρου με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στους τυχερούς κατόχους μέσα στον ερχόμενο Οκτώβρη με άγνωστη, μέχρι στιγμής, τιμή..

Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. pssss εργαλείο! μένει να δούμε τιμή :)

  2. Μου κάνει BMW σειρά 5 για ανήσυχους και γρήγορους οικογενειάρχες.

Top

Show Buttons
Hide Buttons