Αττικό Πράσινο

by Stefanos Kofopoulos • On 07-10-2008 • AT 1:27 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Αττικό Πράσινο

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή το Αττικό Πράσινο είναι ο χώρος για πληροφορίες για τους χώρους πρασίνου της Αττικής, καθώς και για τους διεκδικούμενους χώρους. Στην πραγματικότητα είναι ένα Google maps mashup με πάρα πολλά meta data, δηλαδή σημειωμένους τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου και αυτούς που διεκδικούνται αλλά και φωτογραφίες / 3D περιηγήσεις από κάθε σημείο. Στην συνέχεια το Αττικό Πράσινο μετατρέπεται σε θεματικό κατάλογο με tips, φωτογραφίες, ιστορία, αρχιτεκτονική στοιχεία χλωρίδας και πανίδας κλπ. Δείτε για παράδειγμα το Αττικό Άλσος για να πάρετε μια ιδέα τι συμβαίνει. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, υπάρχει και Αττικό Πράσινο forum αλλά φαίνεται να μην είναι ενεργό γιατί αν κατάλαβα καλά το Αττικό Πράσινο μόλις βγήκε online (?).

Kudos στην TOOL για την κατασκευή του λιτού και όμορφου site (οι χρήσιμες πληροφορίες είναι υπο κατασκευή ακόμα όπως και οι σύνδεσμοι) αλλά και στην Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς που φαίνεται να είναι πίσω από αυτή την προσπάθεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. κῦδος για την προσπαθεια να αναδειχτει το πρασινο στην ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ απο πρασινο πρωτευουσα της Ευρωπης(μολις 2τμ ανα κατοικο). οι Δημαρχοι Αθηνων κ Θεσσαλονικης δινουν ρεσιταλ στη χρηση του τσιμεντου, την αναρχη οικοδομηση κ τα τερατουργηματα αρχιτεκτονικης.

 2. Traum , ναι αλλά μια τέτοια κίνηση είναι εξαιρετική για να ξέρουμε που είναι και αυτοί οι ελάχιστοι χώροι και να τους επισκευθούμε. Προφανώς και είναι χάλια η Αθήνα αλλά το ζήτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει η εικόνα και πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα καλά που προσφέρει όπως οι λίγοι πνεύμονες πρασίνου.

 3. Πόλυ ενδιαφέρον!! Υπάρχει τίποτα παρόμοιο για την Θεσσαλονίκη? Δεν νομίζω… άλλωστε δεν υπάρχει πράσινο…τι να δείξουμε ? Το τσιμέντο?

 4. kourtgeo, ευκαιρία για πίεση για την κατασκευή παρόμοιου site

 5. Στεφανε, μια και αποτελώ μέλος της ομάδας ανάπτυξης του Αττικού Πρασίνου να πω οτι τα mashups έχουν (οσα έχουν, και προστίθενται συνεχώς και άλλα) μπόλικο φωτογραφικό υλικό καθώς και αρκετές 3D περιηγήσεις. Καλή συνέχεια!

 6. Σωτήρης Φιλιππίδης, cool ένα μέλος της ομάδας πήρε το pestaola.gr χαμπάρι! Ενημέρωσα το post. Thanks man.

 7. Παντα πιστοί :)

  Σωτήρης ή Ζαχαρίας Δεντοφτιάχνω ή Γυρομυριστής :)

 8. poli kali douleia…

 9. Που το έιδατε το πράσινο μεσα στην τσιμεντούπολη που όλο χτίζουν και οι πολιτκοι μας δουλεύουν κανονικά βρε παιδιά?

 10. Εάν δεν εκτιμήσουμε το πράσινο που έχει απομείνει πως θα το προστατεύσουμε και πως θα διεκδικήσουμε κι άλλο; Η ιδέα της δημιουργία αυτού του site της υπερνομαρχίας έχει σαν σκοπό ακριβώς να καλλιεργήσει έστω και λίγο μια κουλτούρα γνωριμίας και σεβαμού για το αστικό πράσινο που έχουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε. Εάν περιμένουμε από άλλους να μας δημιουργήσουν αυτή την κουλτούρα (π.χ. κράτος) τότε δεν πάμε πουθενά. Πάντως τα σχόλια σας στο φόρουμ του site (που πράγματι έχει λίγες μέρες λειτουργίας) είναι καλοδεχούμενα ακόμη κι αν είναι αρνητικά για την προσπάθειά μας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons