Το μέλλον της ΑΤΤ και του iPhone

by Stefanos Kofopoulos • On 21-04-2009 • AT 3:32 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone Pro concept at 7.2Mbit/s HSPA

Η AT&T προετοιμάζει το δίκτυο 3G να πλησιάσει τις Ευρωπαϊκές επιδόσεις και τα φτάσει τα 7.2Mbit/s στο HSPA. Οι προετοιμασίες για αναβάθμιση του δικτύου αλλά και οι συνεργασίες με άλλου παρόχους για μεγαλύτερη κάλυψη και bandwidth σε HSPA, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Apple με το iPhone και τι θα δούμε στο hardware και στο App Store. Μεγαλύτερο bandwidth σημαίνει πολλά για την οθόνη 3.5″ του iPhone και ΟΤΑ (Over The Air) υπηρεσίες για τους καταναλωτές.

Η AT&T θα αναβαθμιστεί στα 7.2Mbit/s, θα αφήσει πίσω τα 14.4Mbit/s και θα προχωρήσει στο HSPA+ (HSPA Evolution) για μελλοντικές ταχύτητες μέχρι και 42 Mbit/s downlink και 22 Mbit/s uplink. Το update στα 7.2Mbit/s θα γίνει με firmware update στις υπάρχουσες κεραίες, απλοποιώντας ιδιαίτερα την διαδικασία για την AT&T αλλά και για την Apple που θα έχει τουλάχιστον 1 χρόνο στα 7.2Mbit/s και επιπλέον 1 χρόνο για να κάνει το άλμα στο HSPA+ καθώς η απόδοση των μπαταριών θα βελτιώνεται και οι οθόνες OLED θα γίνουν mainstream.

Περισσότερο bandwidth και μεγαλύτερα θεωρητικά άνω όρια στο download δίνουν ελπίδα σε μια σειρά από νέες υπηρεσίες όπως βίντεο on demand, real time εφαρμογές, μεγαλύτερα σε μέγεθος apps download, 3D εφαρμογές, μεγαλύτερη χρήση υπηρεσιών όπως το Google maps και φυσικά εκτεταμένη χρήση cloud υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. Τα 7.2Mbit/s του HSPA θα διπλασιάσουν την ταχύτητα σε Αμερική και θα χαρίσουν χαμόγελα στην Ευρώπη. Το timing ταιριάζει με τις φήμες για νέο iPhone 4G / iPhone Pro και την πιθανή ανακοίνωση στα μέσα Ιουνίου.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα iPhone Pro concept, όχι η πραγματική συσκευή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτοιμος είμουν να ρωτήσω αν η φωτογραφία ήταν πραγματική :(

  2. @Xristos: Οχι βεβαια :)… Τσέκαρε σε προηγούμενο post http://www.pestaola.gr/iphone-pro-sexy-concept/

Top

Show Buttons
Hide Buttons