Η ATT αγοράζει την T-Mobile Αμερικής για $39 δις

by Stefanos Kofopoulos • On 21-03-2011 • AT 3:17 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η ATT αγοράζει την T-Mobile Αμερικής για $39 δις

Η εξαγορά της T-Mobile Αμερικής για 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές από την AT&T είναι γεγονός, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις προθέσεις των δύο εταιρειών που τα έχουν βρει μεταξύ τους και έχουν συμφωνήσει. Η ένωση της T-Mobile USA και της AT&T θα δημιουργήσει μια τεράστια οντότητα με απίστευτη δυναμική και αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Προφανώς η AT&T κοιτάει το μέλλον και επενδύσει σε αυτό με $39 δισεκατομμύρια το 2011. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Η ένωση της T-Mobile USA και της AT&T θα σταθεί δίπλα στον ανταγωνισμό της Verizon Wireless και ουσιαστικά θα οριοθετήσει την μάχη του GSM με το CDMA στην Αμερική. Ποιός θα κερδίσει θα το μάθουμε τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο εταιρείες αν και χρησιμοποιούν GSM στα δίκτυα τους, τρέχουν σε διαφορετικές ταχύτητες και ηλεκτρονικά. Τεχνικές συμβατότητες που μπορούν να λυθούν αλλά το ερώτημα είναι με τι κόστος και όσο γρήγορα ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της AT&T ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του LTE σε όλο το δίκτυο της. Προς το παρόν, η T-Mobile USA είναι πιο γρήγορη αλλά στο μέλλον θα πρέπει να συμφωνήσει στην πορεία του LTE.

Ο σημαντικότερος λόγος για την εξαγορά της T-Mobile USA είναι ένας: το bandwidth που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Η AT&T αποκτά πρόσβαση όχι μόνο στην πελατειακή βάση του μέχρι πρότινος ανταγωνιστή αλλά και στο φάσμα που χρησιμοποιεί και σκόπευε να χρησιμοποιήσει στα upgrades η T-Mobile USA.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απ΄οτι φαίνεται ούτε η Αμερική δεν σηκώνει πάνω από 2-3 δίκτυα πόσο μάλλον η Ελλάδα.

    • Σύμφωνα με το press release μέχρι το 2009 η local αγορές είχαν μέχρι κα 5 διαφορετικά δίκτυα.. τώρα αυτό θα αλλάξει αλλά και πάλι, το κοινό είναι τόσο μεγάλο που ακόμα οι ευκαιρίες είναι τεράστιες. Να δούμε βέβαια τι θα συμβεί με τον ανταγωνισμό και την επιτροπή ανταγωνισμού.

      Για μένα το σημαντικότερο στοιχείο της υπόθεσης είναι το φάσμα και η μάχη μεταξύ GSM vs CDMA

Top

Show Buttons
Hide Buttons