Η AT&T πουλάει πολλά iPhone, 67% των πωλήσεων smartphone στο τρίμηνο

by Stefanos Kofopoulos • On 24-10-2012 • AT 7:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η AT&T πουλάει πολλά iPhone, 67% των πωλήσεων smartphone στο τρίμηνο

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της AT&T για το τρίτο τρίμηνο του 2012 περιείχε δύο σημαντικές λεπτομέρειες. Οι πωλήσεις του iPhone αλλά και το ποσοστό των smartphone με νούμερα που δείχνουν το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον στην Αμερική των 310 εκατομμυρίων.

Με 105.9 εκατομμύρια χρήστες στο δίκτυο της, δηλαδή 10 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας, η AT&T έχει τεράστια βάση χρηστών. Το συγκλονιστικό στατιστικό είναι ότι το 64% των πελατών της AT&T έχουν ήδη smartphone. Αυτό μεταφράζεται σε 44.5 εκατομμύρια χρήστες που αυτή την στιγμή έχουν πρόσβαση στο mobile web με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διαβάζοντας νέα, κάνοντας Tweet και Like από το κινητό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου και αν βρίσκονται. Παρότι το μέγεθος είναι αστρονομικό γιατί αφήνει περιθώριο για επιπλέον ανάπτυξη στο δίκτυο της AT&T αλλά και στην βιομηχανία των smartphone γενικά.

Πολλα smartphone αλλα πολυ περισσοτερα iPhone

Το τρίτο τρίμηνο του 2012 η AT&T κατάφερε να πουλήσει 6.1 εκατομμύρια νέα smartphones από τα οποία τα 4.1 εκατομμύρια ήταν iPhone. Δεν ξεκαθαρίζεται πια μοντέλα iPhone πούλησαν περισσότερα, ούτε το ποσοστό που κατέχει το iPhone 5 αλλά οι πιθανότητες είναι ότι σχεδόν και τα 4.1 εκατομμύρια ανήκουν στη γενιά του iPhone 4 και iPhone 4S.

Οι πωλήσεις του iPhone είναι σημαντικές όχι μόνο για την AT&T αλλά και για την Apple. Η AT&T έχασε το αποκλειστικό προνόμιο διάθεσης του iPhone στην Αμερικανική αγορά αλλά παρόλα αυτά οι καταναλωτές συνεχίσουν να προτιμούν το smartphone της Apple περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κινητό.

Με 67% των πωλήσεων smartphone να έρχονται από το iPhone 4, iPhone 4S και πιθανότατα το iPhone 3GS ο ανταγωνισμός βολεύεται με λιγότερο από το 1/3 της αγοράς. Εκεί Android και Windows Phone πρέπει να παλέψουν για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε ένα δίκτυο κινητής με συνδρομητές σχεδόν το 1/3 του Αμερικανικού πληθυσμού.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons