Αύξηση αμοιβής από την AT&T για τον βανδαλισμό σε οπτική ίνα

by Stefanos Kofopoulos • On 12-04-2009 • AT 11:52 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

buried fiber optic

Μερικές μέρες πριν, μεγάλος αριθμός τηλεφωνικών συνδέσεων, sites και data centers χάθηκαν από τον χάρτη του internet γιατί κάποιος έκοψε την σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο. Η οπτική ίνα της AT&T που συνδέει χιλιάδες τηλέφωνα, data centers και λοιπές υπηρεσίες στο San Jose, βρέθηκε κατεστραμμένη σε περισσότερα από ένα σημεία. Αρχικά η AT&T πρόσφερε αμοιβή $100.000 για πληροφορίες σχετικά με το συμβάν αλλά τώρα αύξησε το ποσό στα $250.000 γιατί προέκυψαν στοιχεία για ακόμα 3 περιστατικά βανδαλισμού της οπτικής ίνας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της υπόθεσης, ο διπλασιασμός της αμοιβής και η δύσκολη θέση που βρίσκεται η AT&T αλλά και οι άλλες εταιρείες που είτε εξαρτώνται από τις υπηρεσίες της AT&T είτε έχουν καλώδια και οπτική ίνα στα ίδια υπόγεια μονοπάτια. Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο είδος “offline DoS επιθέσεων” ή τρομοκρατίας που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ενώ παράλληλα έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες. Με ποιο τρόπο η AT&T και οι άλλες εταιρείες θα εξασφαλίσουν ότι τα χιλιόμετρα υπόγειας οπτικής ίνας και οι είσοδοι σε αυτά είναι προσπελάσιμα από τους τεχνικούς της εταιρείας και μόνο;

[photo via jeffyoungstrom]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχ γαμάτο,νέος τρόπος να ενδικούνται οι τρομοκράτες…χαχα

  2. χαχα Ολοι hackers βγηκανε για κυνηγι

    xD

  3. Τι γελατε ρε παιδες; Δεν μου ακουγετε κ τοσο αστειο να διακοπτετε η ροη πληροφοριας, επισης χακιες στην οπτικη ειναι σχεδον αδυνατο-το μονο που καταφερνουν ειναι να διακοψουν την διεπαφη.

Top

Show Buttons
Hide Buttons